COMNEON lansează noi pachete software pentru terminale 3G/UMTS

by donpedro

COMNEON Software GmbH&Co. OHG, o filială în totalitate privată a companiei Infineon Technologies, anunţă lansarea a două noi pachete software care vor permite producătorilor de terminale o tranziţie lentă către a treia generaţie (3G) de terminale bazate pe standardul 3GPP UMTS/FDD. COMNEON, cu o experienţă de mai mult de 10 ani în dezvoltarea şi comercializarea de software GSM, a anunţat lansarea 3GPP UMTS Multi-Mode Protocol Stack, în colaborare cu InterDigital Communications Corporation, conform cu standardele 3GPP UMTS/GSM/GPRS. Produsul va fi disponibil pentru IOT (Interoperability test) în 2002.
Suplimentar faţă de stiva de protocoale, COMNEON oferă acum produsul său revoluţionar MMI (Man Machine Interface) Application Framework. Caracteristica de a fi orientat pe obiecte a acestui cadru de aplicaţii permite dezvoltarea rapidă de aplicaţii mobile. Utilizarea unei interfeţe comune pentru stiva de semnalizare permite o tranziţie uşoară de la terminalele 2 sau 2.5G la terminalele 3G.
Produsul 3G/UMTS de la COMNEON este conform cu standardele 3GPP FDD/GSM/GPRS. Caracteristica multi-mode a stivei de protocoale permite folosirea lărgimii mari de bandă a UMTS în domenii unde aceasta este disponibilă şi folosirea GSM şi GPRS în domenii unde nu este disponibilă. Acest lucru este foarte important deoarece este de aşteptat ca UMTS să fie iniţial disponibil doar în marile oraşe. Software-ul de protocol suportă de asemenea comunicarea între sisteme 2G şi 3G pentru a asigura folosirea între regiuni cu şi fără acoperire UMTS. Întreaga stivă de protocol are la bază binecunoscutele produse GSM şi GPRS de la COMNEON. Prima platformă pentru stiva de protocoale 3G de la COMNEON este cipul de semnal mixat în banda de bază M-GOLD de la Infineon. Pentru asigurarea unei calităţi excelente, pentru proiectarea şi implementarea stivei software este folosit SDL (Structured Description Language). Suplimentar, alături de acest mediu avansat de dezvoltare, COMNEON oferă şi un set larg de intrumente de testare. Stiva de protocoale de la COMNEON este oferită pe piaţă în cod sursă sau în cod obiect.
MMI Application Framework

MMI Application Framework este esenţial pentru un MMI rapid, pentru dezvoltarea şi integrarea aplicaţiilor. Aplicaţiile standard ca WAP2.0, MMS (Multimedia Messaging) Java şi platformele mobile de jocuri pot fi integrate în MMI.
Datorită colaborării strânse cu diferiţi vânzători de aplicaţii, portofoliul de aplicaţii de la COMNEON va include practic orice aplicaţie cerută de piaţă.
MMI Application Framework oferă următoarele caracteristici:
Suport complet pentru ferestre pentru toate caracteristicile comune incluse într-o interfaţă grafică utilizator;
Suport multi-language, inclusiv limba chineză;
Interfeţe uşor de folosit pentru stivele de protocoale 2G, 2.5G şi 3G;
Administrarea datelor persistente (SIM, NVRAM şi alte dispozitive de stocare);
Suport pentru mai multe teme (temele definesc cum arată o interfaţă grafică utilizator);
Consum minim de memorie şi CPU;
MMI Application Framework de la COMNEON este proiectat şi implementat folosind tehnologii orientate pe obiecte, oferind interfeţe C++ şi Java.
GPRSGeneral Packet Radio Service = Serviciul general pentru pachete radio
GPRS reprezintă prima implementare a comutării de pachete în GSM, lucru esenţial pentru o tehnologie cu comutare de circuite. El oferă pentru prima dată capabilităţi Internet Protocol (IP) reţelei GSM şi va permite utilizatorilor să trimită şi să recepţioneze date la viteze de până la 115 Kbit/s, ceea ce face ca GPRS să mai fie cunoscut şi ca 2.5G.
FDDFrequency Division Duplexing = Duplex cu divizare de frecvenţă
FDD este unul din modurile de acces radio folosit în UMTS.

www.infineon.com

S-ar putea să vă placă și