Comitetul executiv de la TSMC face apel la industria de semiconductoare pentru standardizarea procesului de 0,10 microni

by donpedro

Dr. Genda Hu, vicepreşedinte al Taiwan Semiconductor Manufacturing Company (TSMC) a făcut apel la industria de semiconductoare pentru standardizarea procesului de producere de semiconductoare de 1.10 microni.
Acest lucru ar avea un număr de avantaje pentru industrie. Prin standardizare, deţinătorii de proprietăţi intelectuale se pot concentra pe livrarea rapidă de produse variate de IP. În mod asemănător, producătorii de biblioteci – blocuri primare de realizare a circuitelor integrate actuale – pot folosi un singur proces, eliminând astfel cheltuielile pentru procese multiple, cu profituri modeste pentru investiţiile făcute.
Deoarece tehnologia de semiconductoare a fost un factor principal în industria de high-tech, resursele necesare pentru dezvoltarea rapidă de procese noi a devenit prohibitivă. Pentru acest motiv, numai câţiva producători de semiconductoare realizează acum tehnologii de 0.10 microni. Companiile se pot diferenţia la nivel de tehnologie numai prin colaborare pentru platforme de 0.10 microni, dar marea majoritate a diferenţelor au loc la nivelul SoC, acolo unde proiectanţii inovativi se pot concentra pe aplicaţii la nivel de sistem.
www.tsmc.com