Combinaţia senzor – RFID crește automatizarea procesului

by donpedro

Tehnologia RFID face posibilă identificarea mărfurilor și a substanțelor cu ajutorul undelor electromagnetice în cadrul anumitor domenii de frecvenţă. HARTING consideră tehnologia UHF RFID alegerea corectă pentru piețele de transport, automatizare, utilaje și energie. Această tehnologie face față condiţiilor de mediu aspre care predomină pe aceste piețe și de asemenea înregistrează rapid în mod fiabil obiecte în mișcare cu suprafețe metalice cum ar fi vagoane de cale ferată. Un domeniu de citire de la 5 cm la 12 m asigură cea mai mare flexibilitate pentru aplicaţii.

Portofoliul HARTING este adecvat în mod optim pentru aceste condiţii datorită proprietăților transponder speciale patentate. High Performance Reader (Cititorul de performanță ridicată) care poate înregistra și procesa peste 300 transpondere pe secundă, este asociat la o selecție de antene de citire. Acestea permit HARTING să ofere soluţii modulare pentru o gamă largă de aplicaţii în domeniul RFID.

În era “Internet of Things/Internetul Obiectelor” în care mărfurile sau chiar ființele vii sunt reprezentate într-o structură Internet virtuală, UHF RFID este una dintre cele mai interesante interfeţe. Etapa logică următoare în acest context este interogarea senzorilor în transpondere pasive pentru a permite mărfurilor să înregistreze informații suplimentare despre condițiile lor de mediu cum ar fi temperatura. Aceasta înseamnă de asemenea un pas înainte suplimentar pentru arhitectura software actuală deoarece procesele industriale vor realiza un nivel mai ridicat de automatizare și vor deveni mult mai transparente și controlabile.

La SPS/IPC/Drives HARTING va prezenta un trasponder UHF pasiv cu înregistrarea temperaturii implementate într-o aplicație reală care demonstrează achiziția de date și vizualizarea interfeței web.

HARTING Romania SCS
Str. Europa Unită nr. 21, RO-550018 Sibiu
Tel.: 0369 102 672
Fax: 0369 102 622
ro@HARTING.com

S-ar putea să vă placă și

Adaugă un comentariu