CODICO prezintă modulul MC60 LCC GSM/GPRS+GNSS Combo de la Quectel

by donpedro

CODICO_EA0716_Quectel_Fig-1MC60 este un modul combo GSM/GPRS+GNSS bazat pe platforma MT2503D, aceasta fiind o combinație între platformele MT3333 GNSS și MT6261 GSM/GPRS. În timp ce oferă aceeași performanță precum cea oferită de platformele MT6261 și MT3333, MT2503D oferă dimensiuni ale capsulei foarte mult reduse de numai 18.7mm × 16.0mm × 2.1mm, precum și multe alte caracteristici avansate pentru partea GNSS.

CODICO_EA0716_Quectel_Fig-2Dispunând de un set extins de protocoale de internet (TCP, UDP, PPP, FTP, HTTP și SSL), MC60 integrează tehnologie GNSS pentru comunicație prin satelit. Bazat pe tehnologie de ultimă generație – 2G chipset – MC60 obține în condiții dificile de mediu performanțe optime atât în ceea ce privește transmisia de date și de SMS cât și de servicii audio. Acesta dispune de funcția Dual SIM Single Standby, dar oferă și funcția EPOTM (Extended Prediction Orbit) care este un fel de tehnologie offline AGPS ce permite descărcarea automată a datelor EPO și actualizarea motorului GNSS prin rețeaua GPRS.
Datorită integrării tehnologiei avansate AGPS – numită EASY (Embedded Assist Sys-tem) – TTFF este mult îmbunătățit. Dimensiunile reduse, consumul mic de putere și interfața dual SIM card sunt câteva din caracteristicile care recomandă modulul MC60 drept cea mai bună alegere pentru o gamă largă de aplicații M2M, precum industria auto, telematică, dispozitive purtabile, sisteme de urmărire de bunuri, animale și multe altele.

Introducere în tehnologiile de vârf
Modulul MC60 integrează ambele motoare GSM și GNSS care pot opera împreună, ca un sistem compact (totul într-o singură soluție) sau independent (soluție stand-alone) în funcție de cerințele clientului.
În soluția (all-in-one), MC60 operează ca un sistem complet: partea GNSS poate fi privită ca fiind peri­feria părții GSM. Acest lucru permite o comunicație foarte bună între părțile GSM și GNSS, precum comanda AT trimisă pentru controlul GNSS, pentru actualizarea firmware-ului părții GNSS și descărcarea datelor EPO.

CODICO_EA0716_Quectel_Sch-1

Soluția independentă (stand-alone), oferă celor două părți GSM și GNSS operare independentă, acestea putând fi controlate separat.
Având integrată tehnologia de economisire a ener­giei, consumul de curent al părții GSM din cadrul modulului MC60 este de 1.2mA în modul SLEEP, când DRX este 5, iar partea GNSS este nealimentată. Motorul GNSS dispune de asemenea de multe moduri avansate de reducere a consumului de pute­re, inclusiv modurile standby și backup care pot asigura cerințele de consum mic de putere pentru diferite scenarii.
MC60 dispune de o nouă caracteristică oferită de modul GNSS Low Power – pe scurt, GLP. Aceasta este cea mai nouă caracteristică dezvoltată de Media­Tek pentru reducerea chiar și mai mult a consumului de putere a chip-urilor sale GNSS în modu­rile de achiziție date sau de urmărire. Aflat în modul GLP, modulul MC60 încă mai poate transmite date NMEA la o viteză de actualizare a datelor de 1Hz. Atunci când se află în modul low power CODICO_EA0716_Quectel_Sch-2și operează în cadrul anumitor scenarii precum mers pe jos sau alergare, modulul oferă o consistență bună a rutei și poate comuta automat la modul de operare dinamic. Aflat în medii dificile de operare, modulul va reveni la modul normal de lucru pentru a păstra o acuratețe bună a transmisiei de date precum și pentru a obține un maxim de performanță la cel mai mic consum de putere.

Caracteristicile de putere oferite de partea GSM
Modulul de alimentare al părții GSM este unul dintre cele mai importante elemente în ceea ce privește proiectarea modulului MC60. Datorită unui radio burst de 577us la fiecare 4.615ms în partea de GSM, sursa de alimentare trebuie să fie capabilă să livreze vârfuri înalte de curent în perioadele de burst. În timpul acestor vârfuri de curent, căderea de tensiune nu trebuie să depășească minimul tensiunii de lucru a părții GSM.

Curentul maxim consumat de partea GSM poate ajunge la 1.6A în timpul unei transmisii burst. Va rezulta o cădere mare de tensiune VBAT. Pentru a asigura o operare stabilă a acestei părți, este recomandat ca maximul de cădere de tensiune din timpul transmisiei burst nu trebuie să depășească 400mV.

CODICO_EA0716_Quectel_Fig-3Consumul mediu de curent în modurile GLP și Normal
Scenariu Mod GLP (mA) Mod Normal (mA)
În repaus 8.9 22
În mers 11.2 22
În alergare 11.5 22
În mașină 21.5 22

CODICO_EA0716_Quectel_Fig-4Caracteristicile de putere oferite de partea GNSS
În soluția completă (all-in-one) sursa de putere a părții GNSS este controlată de partea GSM prin pinul GNSS_VCC_EN. În soluția independentă (stand-alone), sursa de putere a părții GNSS este controlată independent printr-un switch extern al microcontrolerului. MC60 este disponibil într-o capsulă SMD cu 54 pad-uri LCC și 14 pad-uri LGA care pot fi ușor integrate în cadrul aplicațiilor.

Pentru mai multe detalii, contactați Gabriel Neagu la telefon: 0318 05 9955 (Gabriel.Neagu@codico.com)
CODICO_EA0716_LOGO_CODICOCODICO
www.codico.com

S-ar putea să vă placă și