CML Microcircuits lansează un Codec Audio cu consum redus de energie

by donpedro

CML Microcircuits lansează cicuitul compact CMX649, un codec audio multi-mod cu consum redus destinat comunicaţiilor wireless digitale de voce/audio. Prin modurile full-duplex ADM(CVSD) şi PCM (liniar, A-law, m-Law şi liniar D) acest produs este recomadat pentru aplicaţii fără fir: căşti fără fir, telefoane fără fir, echipamente de înregistrare şi redare a vocii şi în sisteme de recunoaştere telematică a vocii.
Consumul de 1,9 mA la 2.7V realizat de CMX649 duce la extinderea duratei de viaţă a bateriilor în aplicaţiile de voce fără fir. Funcţiile integrate elimină necesitatea utilizării unor circuite suplimentare cum ar fi: DSP, amplificator audio, sidetone, amplificator de microfon, filtre audio şi ceas PLL. Interfaţa serială a circuitului CMX649 permite reducerea costurilor şi a eforturilor de proiectare şi integrare pe care le implică interfaţarea cu transceivere-ele digitale fără fir. Folosind moduri de economisire a energiei separat pentru partea de transmisie (Tx) cât şi pentru cea de recepţie (Rx) acest circuit oferă cel mai mic consum în comparaţie cu cel al circuitelor echivalente.
Modurile şi algoritmii de codare folosiţi în circuitul CMX649 se pot configura pentru a obţine raportul optim între calitatea semalului şi rata de tranfer în funcţie de aplicaţie. Algoritmul robust de codare ADM (CVSD) simplifică protocolul de comunicaţie şi software-ul prin eliminarea corecţiei de erori, a protocoalelor de separare şi a procesării algoritmilor. Acceptarea pe scară largă a algoritmului CVDS a fost făcută odată cu introducerea sa în standardul BluetoothTM.

În modul CVDS circuitul CMX649 asigură codarea cu o rată de 64kbps suportând proiectele compatibile BluetoothTM.
Facilităţile adiţionale ale circuitului CMX649 includ un detector de voce (VADVoice Activity Detector) cu nivel programabil şi perioadă variabilă de atac/descreştere a semnalului audio, un transcoder care permite conversia între diferite formate de codare şi un scrambler digital pentru protecţia transmisiilor.

www.comet.srl.ro

Adaugă un comentariu