Click: MIKROE adaugă generatoare de semnal de înaltă performanță la prețul de 109 $

by donpedro

MikroElektronika (MIKROE), producătorul de soluții embedded care reduce considerabil timpul de dezvoltare prin furnizarea de produse hardware și software inovatoare bazate pe standarde dovedite, a lansat Waveform 4 Click – un membru al familiei sale de peste 1000 de plăci de dezvoltare periferice Click – care operează ca generator de semnal pentru forme de undă complexe de mare viteză, cu gamă dinamică ridicată și cu canale multiple, necesare în aplicații precum excitarea transductoarelor cu ultrasunete, instrumentație medicală, instrumentație portabilă, generatoare de semnal și generatoare de forme de undă arbitrare.

Waveform 4 Click include AD9106 de la Analog Devices, un generator de forme de undă cu patru canale, 12-biți, 180MSPS, care integrează SRAM pe cip și DDS (Direct Digital Synthesis – sinteză digitală directă) pentru generarea de forme de undă complexe. DDS facilitează un generator de ceas sinusoidal principal cu viteze de până la 180 MHz cu un cuvânt binar pe 24-biți pentru tuning, permițând o rezoluție a frecvenței de 10,8 Hz/LSB. AD9106 are o singură frecvență de ieșire și, pentru fiecare dintre cele patru DAC-uri integrate, ieșiri defazate programabile independente. Mai mult, datele SRAM integrate pot include forme de undă stocate generate direct, care pot fi accesate folosind interfața periferică serială, modele de modulație în amplitudine aplicate la ieșirile DDS sau cuvinte binare pentru reglarea frecvenței DDS.

Plăcile Click se bazează pe standardul mikroBUS™ cu 16-pini pentru mufe pe o placă de dezvoltare inventată de MIKROE în urmă cu zece ani. Plăcile Click permit inginerilor proiectanți să schimbe cu ușurință perifericele, reducând cu luni de zile timpul de dezvoltare. Compania lansează o nouă placă Click aproape în fiecare zi la ora 10:00, iar multe companii de microcontrolere de top, inclusiv Microchip, NXP, Infineon, Dialog, STM, Analog Devices Renesas și Toshiba, includ acum soclul mikroBUS pe plăcile lor de dezvoltare.

Waveform 4 Click este susținut de o bibliotecă compatibilă cu mikroSDK, care include funcții menite să simplifice dezvoltarea de software. Această placă Click Board™ este livrată ca produs complet testat, gata de a fi utilizat pe un sistem echipat cu soclu mikroBUS™. Pentru mai multe informații despre gama completă de peste 1000 de plăci periferice Click de la MIKROE, vizitați https://www.mikroe.com/click

MikroElektronika

S-ar putea să vă placă și

Adaugă un comentariu