Circuitele STM “System-on-Chip” echipeaza 100% dispozitivele “Set-Top-Box”

by donpedro

Dispozitivele “Set-Top-Box” sunt destinate televiziunii digitale terestre ce se lansează în Italia

STMicroelectronics, principalul furnizor mondial de chipuri “set-top box” (STB) şi liderul din industrie al decodoarelor MPEG-2, a anunţat că circuitele sale integrate SoC (System-onChip) destinate chipurilor digitale STB sunt componentele principale în cucerirea pieţei italiene a televiziunii terestre digitale. După cum susţine Mediaset, una dintre cele mai mari agenţii de ştiri din Italia, 100% din echipamentele STB folosite în Italia utilizează circuitele decodoare STi5517 MPEG produse de ST.
În septembrie 2003, Mediaset a început trialul pentru lansarea interfeţei DVB-MHP (Digital Video Broadcasting – Multimedia Home Platform). Mulţi fabricanţi au răspuns provocării de proiectare de echipamente STB pentru această piaţă şi toţi au ales pentru decodorul MPEG circuitul STi5517. Livrările pentru echipamentele “set-top box” destinate televiziunii digitale terestre pentru toate companiile de televiziune din Italia sunt estimate pentru anul 2004 să ajungă la aproximativ trei milioane de unităţi.
Decodoarele MPEG au un rol important în dispozitivele STB şi anume acela de decodare a semnalelor de televiziune digitale şi convertirea lor într-un semnal care să poată fi afişat pe un set TV. ST este lider în această piaţă şi din 1995 când a produs primul decodor a dezvoltat până acum mai bine de 100 de milioane de decodoare MPEG pentru producătorii de echipamente STB, playere DVD video recordere digitale.
STi5517 este cea mai recentă apariţie din familia de decodoare ST OMEGA STB. Circuitul combină multe din componentele digitale ale echipamentului STB într-un singur dispozitiv asigurând cea mai mică listă de materiale posibilă pentru fabricanţii de produse STB.

Mai multe informaţii despre DVB-MHP găsiţi la adresa:
www.mhp.org
http://www.st.com