Circuite semiconductoare

by donpedro

Aurocon COMPEC vă oferă o gamă largă de componente semiconductoare şi optoelectronice. Printre categoriile cuprinse în această gamă pot fi menţionate: semiconductoare discrete, amplificatoare şi comparatoare, circuite de procesare

audio, circuite de control ceas, temporizare şi frecvenţă, circuite oscilatoare, convertoare de date, circuite integrate de interfaţare,cipuri de memorie, controlere pentru display-uri, circuite integrate de management energetic, circuite de radiofrecvenţă, circuite integrate senzoriale, circuite logi­ce programabile, microcontrolere şi procesoare. Inginerii proiectanţi vor găsi pe lângă categoriile de produse menţionate şi unelte de dezvoltare, kit-uri de iniţiere şi educaţionale, toate de la peste 300 de producători de renume. În cele ce urmează vă vor fi prezentate câteva exemple.

Amplificatoare şi comparatoare

Dacă sunteţi în căutarea unei varietăţi largi de amplificatoare şi comparatoare, atunci Aurocon COMPEC este soluţia. Avem pe stoc cele mai recente tehnologii, putând asigura suport pentru proiectele dumneavoastră existente sau viitoare. Printre categoriile de produse cuprinse aici

pot fi menţionate amplificatoare audio, comparatoare, amplificatoare detecţie curent, amplificatoare diferenţiale, amplificatoare de instrumentaţie, amplificatoare operaţionale, amplificatoare RF etc.

Amplificator de instrumentaţie AD623
• Status RoHS: Conform
• Nr. stoc RS: 523-6248
• Marca: Analog Devices
• Cod de producător: AD623ARMZ

AD623 este un amplificator de instrumentaţie integrat ce furnizează o ieşire rail-to-rail la o alimentare de la 3V la 12V. AD623 oferă o flexibilitate superioară, conformânduse unei configuraţii standard industrial cu 8 pini. Fără a avea o rezis-tenţă externă, AD623 este configurat pentru câştig unitar (G = 1), iar cu o rezistenţă externă, AD623 poate programat pentru câştiguri de până la 1000.

Cipuri de memorie

Ce ar fi echipamentele de astăzi fără memorie? Vă punem la dispoziţie o ofertă bogată de cipuri de memorie: DDR SDRAM, DDR2 SDRAM, DDR3 SDRAM, NVRAM, EPROM etc., precum şi controlere pentru acestea, toate de la lideri mondiali ai furnizorilor de semiconductoare.

Dacă sunteţi în căutarea produselor esenţiale proiectului dvs., atunci verificaţi pagina Centrul de Electronică pentru a găsi într-un singur loc tot ceea ce aveţi nevoie.

Memorie flash, 64MB, SPI, 1.8V, 108MHz, SO8
• Status RoHS: Conform
• Nr. stoc RS: 782-4658
• Marca: Micron Technology
• Cod de producător: N25Q064A11ESE40G

N25Q este un dispozitiv de memorie serială flash de înaltă performanţă cu intrări/ieşiri multiple, fabricat în tehno­logie NOR pe 65nm. El este caracterizat de funcţionalitate XIP (execute-in-place), mecanisme de protecţie avansată la scriere, şi o interfaţă de magistrală de mare viteză compatibilă SPI. Instrucţiunile inovative şi înalt performante de intrare/ieşire duale sau quadruple permit să se dubleze sau quadrupleze banda de transfer pentru operaţii de citire şi program.

Circuite de control ceas, temporizare şi frecvenţă

Timpul este ţinut sub control în proiectul dvs. cu ajutorul gamei noastre de circuite de control ceas, temporizare şi frecvenţă. Parteneriatul nostru cu mărci renumite de semiconductoare înseamnă că mereu dispunem de alegerea cea mai bună. Din această categorie fac

parte circuite de ceas, ceas de timp real, drivere de ceas, divizoare, repetoare de magistrală, circuite de întârziere, generatoare de funcţii, circuite PLL etc.

Ceas de timp real, serial-I2C, 56 Byte, SOIC8
• Status RoHS: Conform
• Nr. stoc RS: 786-0751
• Marca: Maxim Integrated Products
• Cod de producător: DS1338Z-3+

Ceasul de timp real (RTC) serial DS1338 este un ceas/calendar cu consum energetic redus, complet BCD (binary-coded decimal, plus 56 byte de memorie NV SRAM. Adresa şi datele sunt transferate serial prin interfaţă I2C. Ceasul / calendarul oferă informaţii de secunde, minute, oră, ziuă, lună şi an. Data sfârşitului de lună este automat ajustată pentru luni cu mai puţin de 31 de zile, inclusiv corecţie pentru an bisect.
Ceasul operează atât în format de 24 de ore, cât şi 12 ore cu indicare AM/PM. DS1338 are un circuit integrat de detecţie putere, a cărui menire este de a detecta căderile de alimentare, comutând automat pe sursa de rezervă, menţinând activă ope­rarea ceasului.
Printre aplicaţiile acestui circuit pot fi menţionate: dispozitive portabile (GPS, terminale POS), electronice (Set-Top Box, înregistratoare digitale, echipamente de reţea), echipamente de birou (Fax/Imprimantă, Copiator), echipamente medicale (glucozimetre, distribuitoare medicale), telecomunicaţii (router, switch, server) şi altele.

Convertoare de date

Realizaţi proiectul dumneavoastră utilizând gama Aurocon COMPEC de convertoare de date. Printre produsele aflate în această categorie se numără: convertoare analog digitale şi digital analogice de uz general, audio şi video, codificatoare & decodificatoare audio-video, sisteme de achiziţie de date, potenţiometre digitale, circuite integrate pentru măsurarea energiei,

controlere pentru ecrane tactile, circuite sample & hold, convertoare frecvenţă-tensiune şi tensiune-frecvenţă. Nu uitaţi să vizitaţi şi Centrul de Electronică pentru informaţii suplimentare despre uneltele noastre gratuite de proiectare şi despre noile produse.

Sistem de achiziţie de date pe 12 biţi, SOIC, 20W
• Status RoHS: Conform
• Nr. stoc RS: 769-1814
• Marca: Micrel Inc
• Cod de producător: MIC28510YML

LTC®1290 este o componentă de achiziţie de date ce conţine un convertor A/D cu aproximare succesivă cu I/O seriale. Circuitul utilizează o tehnologie cu condensator de comutaţie LTCMOSTM pentru a realiza conversii fie unipolare pe 12 biţi, fie bipolare pe 11 biţi plus semn. Multiplexorul de intrare pe 8 canale poate fi configurat pentru intrări sigle sau diferenţiale (sau combinaţii). Pentru toate canalele de intrare single-ended este inclusă şi funcţia sample-and-hold. Atunci când LTC1290 nu este utilizat, poate fi oprită alimentarea cu ajutorul unui cuvânt serial în aplicaţii în care se doreşte un consum energetic redus. I/O seriale sunt proiectate să fie compatibile cu interfeţe seriale standard industrial full duplex. Cuvântul de ieşire de date poate fi programat pentru o lungime de 8, 12 sau 16 biţi. Acest lucru permite o interfaţare simplă la registre şi la o varietate de procesoare.

Circuite de procesare audio

Analizaţi gama noastră variată de circuite de procesare audio şi veţi găsi soluţia potrivită pentru proiectul dumneavoastră: circuite de control audio, procesoare de întârziere,

limitatoare audio, procesoare PWM audio, control volum, înregistratoare de voce etc.

Receptor audio digital 192 kHz, CS8416-CSZ SOIC 28
• Status RoHS: Conform
• Nr. stoc RS: 491-5675
• Marca: Cirrus Logic
• Cod de producător: CS8416-CSZ

CS8416 este un dispozitiv CMOS monolitic care recepţionează şi deco­dează una dintre cele 8 perechi stereo de date audio în acord cu standardele de interfaţare IEC60958, S/PDIF, EIAJ CP1201, sau AES3. CS8416 are un port de ieşire audio digital serial şi o abili­tate de control cuprinzătoare printr-un port de control selectabil în modul Software sau prin pini selectabili în modul Hardware. Datele de stare ale canalului sunt asamblate în buffere, conducând la un acces de citire simplu. Pinii GPO pot fi atribuiţi ca pini de ieşire pentru o varietate de semnale. Operaţiile de sine stătătoare permit sistemelor fără microcontroler să ope­reze CS8416 cu pini de ieşire dedicaţi pentru datele de stare ale canalului. CS8416 este disponibil în capsule cu 28 de pini TSSOP, SOIC şi QFN ca tip comercial (de la -10° la +70°C) şi tip auto (de la -40° la +85°C). Aplicaţiile ţintă includ receptoare A/V, receptoare CD-R, DVD, speakere multimedia, console de mixare digitală, procesoare de efecte, computere şi sisteme audio pentru industria auto.

Circuite integrate senzoriale

În lumea electronicii a început din ce în ce mai mult să fie necesară cunoaşterea mediului în care circuitul (sau dispozitivul pe care-l operează) funcţionează. Tot mai adesea apar ca fiind

utile informaţii de temperatură, umiditate, lumină, presiune, mişcare, înclinare etc. Aurocon COMPEC vă oferă o gamă completă de senzori şi traductoare pentru aplicaţii electronice.

Senzor de mişcare MEMS LGA
• Status RoHS: Conform
• Nr. stoc RS: 716-7046
• Marca: STMicroelectronics
• Cod de producător: LIS3DH

LIS3DH este un accelerometru liniar pe 3 axe, cu înaltă performanţă şi consum energetic ultra-redus, ce aparţine familiei “nano”. El dispune de interfaţă de ieşire standard serială digitală I2C/SPI şi este caracterizat de moduri de operare cu consum energetic redus, ce permite economii energetice importante şi funcţii inteligente integrate. LIS3DH permite selectarea unei scări de ±2g/±4g/±8g/±16g şi poate măsura acceleraţii cu viteze de transfer de date de la 1Hz la 5kHz. Capabilitatea de auto-testare permite utilizatorului să verifice funcţionarea senzorului în aplicaţia finală.

Aurocon COMPEC
Bd. Theodor Pallady, Nr. 287, Sector 3, Bucureşti
Tel: 021.304.62.33
Fax: 021.304.62.34
compec@aurocon.ro
www.compec.ro
www.rsromania.com