Circuite integrate cu funcţie de management energetic

by donpedro

Majoritatea proiectelor moderne au nevoie de circuite integrate cu funcţie de management energetic. Aurocon COMPEC are milioane de soluții având la dispoziție o bogată gamă de astfel de componente sub denumirea generală de Power Management ICS. Parteneriatul nostru cu mărci bine cunoscute de semiconductoare ne oferă posibilitatea de a vă oferi cea mai bună selecţie de circuite integrate pentru management energetic pe care o puteţi găsi pe stoc.
Dacă doriţi să vă informaţi cu privire la cele mai recente produse, precum şi la uneltele noastre gratuite de proiectare puteţi accesa Centrul de Electronică. Dintre componentele ce le puteţi regăsi în cadrul gamei Power Management ICS menţionăm: convertoare AC/DC, convertoare DC/DC, circuite integrate pentru încărcătoare de baterii, stabilizatoare în comutaţie, limitatoare de curent, senzori de curent, module pentru surse de tensiune, generatoare de semnale de feedback, drivere de uz general, comutatoare inteligente, stabilizatoare liniare de tensiune, drivere de putere MOSFET, drivere pentru motoare, drivere pentru dispozitive piezoelectrice, controlere pentru factorul de putere, controlere PWM, multiplexoare de putere, referinţe de tensiune etc.

Autor: Bogdan Grămescu

LTM4606EV#PBF – modul de sursă de alimentare de 6A, intrare 28V, 900 kHz, 133 pini, LGA

• Status RoHS: Conform
• Nr. stoc RS: 711-2501
• Cod de producător: LTM4606EV#PBF

Stabilizatoarele de tensiune reglabilă în comutaţie de la Linear Technology sunt oferite într-o gamă de stabilizatoare în comutaţie coborâtoare de tensiune şi stabilizatoare coborâtoare de tip micromodul (uModule). Seria de produse LTM în versiune monolitică sau controler au configuraţii sincrone sau nesincrone cu un randament al operării de până la 96%. Oferind o soluţie de management energetic, stabilizatorul micromodul coborâtor de tensiune încorporează SiP (system-in package) cu controler DC-DC integrat, tranzistoare de putere, condensatoare, precum şi un inductor. Unele dintre module sunt caracterizate de o limită de curent reglabilă conformă EMI EN55022 Clasă B. Familia de produse acoperă de asemenea plaja de stabilizatoare în comutaţie şi liniare ridicătoare sau coborâtoare de tensiune cu zgomot extrem de redus care există pentru aplicaţii în circuite audio sau RF sensibile în medii mici. LTM4606EV#PBF dispune de capsulă compactă cu montare pe suprafaţă BGA sau LGA.

Caracteristici tehnice
Curent maxim de ieşire: 6A
Număr de ieşiri: 1
Frecvenţă de comutaţie maximă: 900kHz
Stabilizare în linie: 0,3%
Stabilizare în comutaţie: 0,3%
Tip montare / tip capsulă: Pe suprafaţă / LGA
Număr pini: 133
Dimensiuni: 15 mm × 15 mm × 2,8 mm
Domeniul tensiunii de intrare: 4,5V – 28V
Domeniul temperaturii de operare: de la -40°C la +125°C

TLE4305G – controler DC-DC, 3mA, 7V, tensiune şi curent, 8 pini, DSO

• Status RoHS: Conform
• Nr. stoc RS: 857-8854
• Cod de producător: TLE4305G

TLE 4305 G este proiectat special pentru a controla tensiunea de ieşire şi curentul de ieşire al unei surse de tensiune în comutaţie. Reţele de compensare independente pentru bucle de tensiune şi curent pot fi realizate cu circuite externe. Dispozitivul conţine o tensiune de referinţă de înaltă precizie, două amplificatoare operaţionale transconductanţă (OTA), o ieşire de driver opto-cuplor şi un circuit de deplasare tensiune ridicată.
Dispozitivul este bazat pe tehnologia de linie de putere izolată de la Infineon DOPL ce permite producerea unui stabilizator bipolar de tensiune de înaltă precizie cu tensiune de breakdown de până la 45 V.
Dispozitivul este caracterizat de domeniul larg al tensiunii de alimentare, un domeniu larg de temperatură ambientală, circuit extern minimizat, precizie ridicată de stabilizare a tensiunii, precizie ridicată de stabilizare a limitei de curent, variaţie redusă cu temperatura, compensare independentă a buclei de tensiune şi curent, amplificare fixă internă. Circuitul este furnizat în capsulă SMD, tip industrial, fiind de asemenea un produs verde (conform RoHS).

Caracteristici tehnice
Tip controller: Tensiune şi curent
Număr de ieşiri / tip capsulă / nr. pini: 1 / DSO / 8
Tip montare: Pe suprafaţă
Dimensiuni: 5 mm × 4 mm × 1,45 mm
Domeniul tensiunii de intrare: de la -0,3V la 7V
Domeniul temperaturii de operare: de la -40°C la +150°C
Domeniul curentului de ieşire: de la -5mA la 3mA
Domeniul tensiunii de ieşire: de la -0,3V la 7V

LM7805CT stabilizator de tensiune liniar, 1A reglabil 4,75 → 5,25 V, 3 pini, TO-220

• Status RoHS: Conform
• Nr. stoc RS: 843-1566
• Cod de producător: LM7805CT

Seria LM78XX de stabilizatoare pozitive cu 3 terminale este disponibilă în capsule TO-220 şi cu câteva tensiuni de ieşire fixe, făcându-le utile într-o gamă largă de aplicaţii. Fiecare tip implică o limitare internă de curent, închidere termică şi protecţia zonei de operare. Dacă este prevăzut un radiator adecvat, circuitele pot furniza un curent de ieşire de peste 1A. Deşi sunt proiectate în principal ca stabilizatoare de tensiune fixă, aceste dispozitive pot fi utilizate cu ajutorul unor componente externe pentru tensiuni şi curenţi reglabili.

Caracteristici tehnice
Funcţie stabilizator: Liniar
Tip ieşire: reglabilă
Curent de ieşire maxim: 1A
Tensiune de ieşire: 4,75 → 5,25V
Număr de ieşiri: 1
Stabilizare în linie: 100mV
Stabilizare în sarcină: 100mV
Tip capsulă / nr. pini: TO-220 / 3
Cădere de tensiune tipică @ Curent: 2 V@ 1A
Dimensiuni: 10,67 mm × 4,7 mm × 16,3mm
Domeniul tensiunii de intrare: de la 7V la 25V
Domeniul temperaturii de operare: de la -40°C la +125°C

Controler PCA9513ADP,118, cu posibilitate de schimbare în timpul funcţionării

• Status RoHS: Conform
• Nr. stoc RS: 511-024
• Cod de producător: PCA9513ADP,118

PCA9513A şi PCA9514A sunt buffere pentru SMBus şi magistrale I2C de tip hot swappable, care permit inserarea plăcilor de intrare / ieşire pe backplane, fără pierderea datelor şi semnalului de ceas. Circuitul de control previne conectarea backplane-ului la placă până la apariţia unei comenzi de oprire sau de inactivitate magistrală fără comunicare cu placa. Atunci când este realizată conexiunea, PCA9513A şi PCA9514A oferă memorie tampon bidirecţională, menţinând backplane-ul şi placa izolate.
Printre aplicaţii pot fi evidenţiate plăci cPCI, VME, AdvancedTCA şi alte plăci de bază (backplane) multipunct ce necesită să fie inserate sau îndepărtate dintr-un sistem aflat în funcţiune.

Caracteristici tehnice
Tip montaj: Pe suprafaţă
Capsulă / nr. pini: TSSOP / 8
Dimensiuni: 3,1 mm × 3,1 mm × 0,95 mm
Domeniul temperaturii de operare: de la -40°C la +85°C

FPF2106 – comutator de putere inteligent MOSFET, 800mA, 1,8 → 5,5V, 667mW

• Status RoHS: Conform
• Nr. stoc RS: 808-8938
• Cod de producător: FPF2106

Dispozitivele de la FPF2100 la FPF2107 sunt o familie de comutatoare de sarcină ce oferă o protecţie completă a sistemelor şi sarcinilor cu condiţii de curent ridicat. Aceste dispozitive conţin un MOSFET cu canal P cu curent limitat 0,125Ω ce poate opera pe o plajă a tensiunii de intrare de la 1,8 la 5,5V. Controlul comutării este realizat de o intrare logică (ON) şi se poate interfaţa direct cu semnalele de control de joasă tensiune. Fiecare componentă conţine protecţie prin închidere la temperatură ridicată, care previne deteriorarea componentei atunci când o condiţie continuă de supracurent cauzează încălzire excesivă. Când curentul prin comutator atinge limita de curent, componenta operează în mod de curent constant, pentru a preîntâmpina problemele cauzate de curenţi mai mari. Pentru FPF2100-FPF2102 şi FPF2104-FPF2106, dacă condiţiile de curent constant persistă peste 10ms, comutatorul se închide şi trimite un semnal pe pinul dedicat (FLAGB). FPF2100, FPF2101, FPF2104 şi FPF2105, dispun de caracteristică de auto-repornire, care asigură repornirea după 160 ms dacă pinul ON est încă activ. FPF2102 şi FPF2106 nu au această caracteristică de repornire, astfel încât comutatorul va rămâne oprit până la modificări pe pinul ON.

Caracteristici tehnice
Comutator de putere: Comutator de sarcină MOSFET
Rezistenţă de comutaţie: 200 mΩ la 3,3 V
Număr de ieşiri: 1
Tensiune: 1,8 → 5,5V
Curent: 800mA
Putere nominală: 667mW
Tip montare / capsulă / nr. pini: montare pe suprafaţă / SOT-23 / 5
Dimensiuni: 3 mm × 1,7 mm × 1,25mm
Domeniul temperaturii de operare: de la -40°C la +85°C

Driver motor, driver punte complet, HZIP12

• Status RoHS: Conform
• Nr. stoc RS: 693-9305
• Cod de producător: TA8429HQ (O,S)

TA8429H/HQ este un circuit integrat driver punte complet pentru controlul rotaţiei motoarelor cu perii. Sunt selectabile patru moduri de operare: înainte, înapoi, stop şi frână. TA8429H/HQ este cel mai bine potrivit pentru comanda motoarelor DC de dimensiune medie şi a motoarelor pas cu pas bipolare. Deoarece partea de driver motor şi partea de control au pini de alimentare diferiţi, TA8429H/HQ permite de asemenea control servo.
Printre caracteristicile şi funcţiile importante, pot fi evidenţiate:
• Curent de ieşire de până la 3A (AVE.) şi 4,5A (PEAK)
• Patru moduri diferite (rotaţie înainte, înapoi, stop şi frână) suportate
• Sunt incorporate de asemenea diode pentru absorbţia forţei contra-electromotoare
• Moduri de aşteptare disponibile: IST≤100μA
• Circuite integrate de închidere termică şi protecţie la scurtcircuit
• Capsulă de putere HZIP
• Domeniu larg al tensiunii de operare: VCC = de la 7 la 27V; VS = de la 0 la 27V

Driver IGBT Econpack Plug & Play 600V

• Status RoHS: Conform
• Nr. stoc RS: 758-9474
• Cod de producător: 2SP0115T2B0-06

Driverele Plug-and-Play drivere IGBT complet gata de utilizare care au fost gândite să fie utilizate cu o gamă largă de IGBT-uri. Ele sunt disponibile pentru module IGBT de mare putere şi mare tensiune. Aceste drivere sunt soluţii complete, echipate cu convertoare DC/DC, protecţie la scurtcircuit, detecţie activă de curent, monitorizare alimentare, etc.
Utilizatorii trebuie numai să le monteze pe modulul IGBT corespunzător. Sistemul poate apoi fi imediat pus în funcţiune fără alte dezvoltări sau eforturi de potrivire.

Caracteristici tehnice
Curent de ieşire: +15A
Tensiune de alimentare: 15V
Număr pini: 20

NCP333FCT2G – controler de partajare a sarcinii, 1,2 → 5,5V, 4 pini, WLCSP

• Status RoHS: Conform
• Nr. stoc RS: 806-5241
• Cod de producător: NCP333FCT2G

NCP333 sunt MOSFET-uri cu Ron mică controlate de un pic logic extern, permiţând optimizarea duratei de viaţă a bateriilor şi a autonomiei dispozi­tivelor portabile. Într-adevăr, mulţumită unei optimizări a consumului de curent cu structură PMOS, pierderile de curent sunt eliminate prin izolarea circuitului integrat conectat atunci când bateria nu este utilizată. Calea de descărcare pe ieşire este de asemenea integrată pentru a elimina tensiunile reziduale pe ieşire. Circuitele sunt propuse cu o gamă largă a tensiunii de intrare, de la 1,2 V la 5,5 V, şi o capsulă foarte mică WLCSP4, 0,76mm × 0,76mm, pas 0,4. Aplicaţii posibile: telefoane mobile, tablete, camere digi­tale, GPS-uri, dispozitive portabile.

Caracteristici tehnice
Tensiune de intrare: 1,2 → 5,5V
Număr pini: 4
Tip capsulă: WLCSP
Tip montare: pe suprafaţă

Stabilizator de tensiune LDO, 200mA, 3,2V, zgomot redus

• Status RoHS: Conform
• Nr. stoc RS: 829-4455
• Cod de producător: LDK120C32R

Stabilizatorul LDK120 cu cădere mică de tensiune (LDO) oferă un curent maxim de 200mA de la o tensiune de alimentare de intrare de la 1,9 V la 5,5 V, cu o cădere de tensiune tipică de 100 mV. Ea este stabilizată cu ajutorul unui condensator ceramic pe ieşire. Căderea foarte mică de tensiune, curentul static redus şi zgomotul mic, fac ca circuitul să fie potrivit pentru aplicaţii de joasă putere alimentate de la baterii. O funcţie de control logic de tip activare pune LDK120 în mod de închidere, permiţând un consum de curent total mai mic de 1 μA. Dispozitivul dispune de asemenea de protecţie la scurtcircuit prin limitarea curentului şi de protecţie termică. Printre aplicaţiile posibile menţionăm: telefoane mobile, PDA-uri, telefoane fără fir şi sisteme similare alimentate de la baterii, camere video digitale.

Caracteristici tehnice
Tip ieşire: fixă
Curent maxim de ieşire: 200mA
Tensiune de ieşire: 3,2V
Stabilizare în linie: 0,05%/V
Stabilizare în sarcină: 0,006%/mA
Tip montare: Pe suprafaţă
Curent static: 100µA
Tip capsulă / Număr de pini: SOT-323 / 5
Mod de operare: Controler stabilizator
Precizie: ±3%
Dimensiuni: 2,2 mm × 1,35 mm × 1 mm
Domeniul tensiunii de intrare: de la 1,9V la 5,5V
Domeniul temperaturii de operare: de la -40°C la +125°C

RE46C317S8F – driver piezoelectric, 2 → 5V, 8 pini, SOIC

• Status RoHS: Conform
• Nr. stoc RS: 799-0363
• Cod de producător: RE46C317S8F

RE46C317/18 sunt circuite integrate drivere CMOS pentru sirene piezoelectrice cu convertor ridicător de tensiune integrat. Ele sunt realizate pentru a fi utilizate în aplicaţii cu baterii de 3V sau cu baterii de rezervă. Circuitul este carac­terizat de un convertor ridicător de tensiune şi un circuit driver potrivit pentru comanda unei sirene piezoelectrice. RE46C317/18 sunt compatibile cu dispozitivul RE46C117 şi oferă un curent redus de mod de aşteptare. RE46C317 are trei stări valide de activare sirene (tri-state, nivel jos şi nivel superior), în vreme ce RE46C318 are numai două stări (nivel jos şi nivel superior).

Caracteristici tehnice
• operare la 3V
• curent static redus
• convertor ridicător de tensiune 10V
• Rezistenţă de mod ON mică
• Compatibilitate cu RE46C117

Aurocon COMPEC
Bd. Theodor Pallady, Nr. 287, Sector 3, Bucureşti

Tel: 021.304.62.33
Fax: 021.304.62.34
compec@aurocon.ro
www.compec.ro
www.rsromania.com

S-ar putea să vă placă și

Adaugă un comentariu