Circuite integrate cu funcţie de management energetic

by donpedro

În majoritatea proiectelor moderne este nevoie de circuite integrate cu funcţie de management energetic. Aurocon COMPEC vă pune la dispoziţie o gamă bogată de astfel de componente sub denumirea generală de Power Management ICS. Parteneriatul nostru cu mărci bine cunoscute de semiconductoare ne oferă posibilitatea de a vă oferi cea mai bună selecţie de circuite integrate pentru management energetic pe care o puteţi găsi pe stoc. Dacă doriţi să vă informaţi cu privire la cele mai recente produse, precum şi la uneltele noastre gratuite de proiectare puteţi accesa Centrul de Electronică. Dintre componentele ce le puteţi regăsi în cadrul gamei Power Mana­gement ICS putem menţiona: convertoare AC/DC, convertoare DC/DC, circuite integrate pentru încărcătoare de baterii, stabilizatoare în comutaţie, limitatoare de curent, senzori de curent, module pentru surse de tensiune, generatoare de semnale de feedback, drivere de uz general, comutatoare inteligente, stabilizatoare liniare de tensiune, drivere de putere MOSFET, drivere pentru motoare, drivere pentru dispozitive piezoelectrice, controlere pentru factorul de putere, controlere PWM, multiplexoare de putere, referinţe de tensiune etc.

Convertor AC/DC stabilizator 200mA, PDIP8

• Status RoHS: Conform
• Nr. stoc RS: 786-8774
• Marca: ON Semiconductor
• Cod de producător: NCP1051P136G

Circuitele NCP1050 până la NCP1055 sunt stabilizatoare monolitice de înaltă tensiune ce permit rea­lizarea de echipamente finale conforme cu cerinţele de energie redusă în mod de aşteptare. Această serie de dispozitive combină funcţiile necesare convertoarelor, permiţând rea­lizarea unor sisteme de putere simple şi economice pentru automatizări de birou, aparate casnice şi produse industriale. Aceste dispozitive sunt proiectate pentru a opera direct alimentate din linia AC. În aplicaţiile de convertoare flyback ele sunt capabile de a oferi o putere de ieşire de la 6W la 40W cu o intrare AC fixă de 100V, 115V sau 230V, şi de la 3W la 20W cu o intrare AC variabilă de la 85V la 265V. Seria aceasta de convertoare este caracte­rizată de un circuit stabilizator de pornire ce elimină necesitatea unei înfăşurări auxiliare pe transformatorul convertorului, un detector de erori de funcţionare şi un temporizator programabil pentru protecţie la suprasarcină, configuraţie unică de oscilator poartă pentru răspuns în buclă rapidă, limi­tarea curentului de comutaţie, blocare la condiţii de subtensiune cu histerezis, închidere termică şi detecţie auto-repornire. Aplicaţii tipice: convertoare AC-DC, adaptoare de perete, încărcătoare portabile etc.

Comutatoare de sarcină cu limitare de curent SC-70

• Status RoHS: Conform
• Nr. stoc RS: 709-9167
• Marca: Texas Instruments
• Cod de producător: TPS22945DCKR

Comutatoarele de sarcină de tip TPS2294x oferă protecţie sistemelor şi sarcinilor în condiţii de curenţi ridicaţi. Dispozitivele conţin un MOSFET cu canal P, curent limitat, 400 mΩ, ce poate opera pe un domeniu al tensiunii de intrare de la 1,62 la 5,5V. Comutatorul este controlat de o intrare on/off, capabilă de a se interfaţa direct cu semnale de control de joasă tensiune. TPS2294x include protecţie cu închidere termică ce previne pro­blemele datorate unor supracurenţi mari. Atunci când curentul atinge limita maximă, circuitele de acest tip operează în mod de curent constant.
Printre aplicaţiile acestor circuite se pot menţiona: protecţia senzorilor de curent scăzut, protecţia conectorilor de tip HDMI, notebook-uri, dispozitive GPS, playere MP3, porturi periferice etc.

Senzor de curent izolat 5A, 1kV, QFN12

• Status RoHS: Conform
• Nr. stoc RS: 753-2273
• Marca: Silicon Laboratories
• Cod de producător: Si8501-C-IM

Produsele Si85xx sunt senzori de curent ac unidirecţionali disponibili în gamele de 5, 10 şi 20A. Circuitele sunt upgrade-uri ideale pentru tehnologiile mai vechi de detecţie curent, oferind avantaje de dimensiune, performanţe şi cost faţă de transformatoarele de curent, dispozitivele cu efect Hall, circuite DCR şi alte abordări. Seria Si85xx are pierderi extrem de reduse, adăugând pe calea de detecţie o rezistenţă serie de 1,3mΩ şi o inductanţă de mai puţin de 2nH la 25°C.
Ca aplicaţii recomandate pot fi menţionate: surse de tensiune, control motoare, echipamente de iluminare, echipamente industriale.

Stabilizator DC-DC coborâtor de tensiune 75V/4A

• Status RoHS: Conform
• Nr. stoc RS: 769-1814
• Marca: Micrel Inc
• Cod de producător: MIC28510YML

Micrel MIC28510 reprezintă un stabilizator sincron coborâtor de tensiune cu frecvenţă reglabilă, caracterizat de arhitectură unică de control adaptiv. Circuitul operează pe o gamă a tensiunii de intrare de la 4,5 la 75V şi oferă o ieşire stabilizată cu un curent de până la 4A. Tensiunea de ieşire poate fi reglată până la 0,8V cu o precizie garantată de ±1%. Printre aplicaţiile acestui tip de circuit pot fi menţionate: sisteme de putere distribuite, infrastructură de reţea/comunicaţii, alimentare industrială, aplicaţii pentru energie solară.

Controler de mod OFF

• Status RoHS: Conform
• Nr. stoc RS: 786-6539
• Marca: ON Semiconductor
• Cod de producător: NCP4353BSNT1G

NCP4353/4 este un controler pentru secundarul unei surse de tensiune în comutaţie (SMPS) proiectat pentru utilizare în aplicaţii ce necesită un consum energetic extrem de redus în situaţii de fără sarcină. Dispozitivul este capabil de a detecta condiţiile de “fără sarcină” şi de a pune sursa de tensiune în modul OFF de consum redus. Pe durata modului OFF, controlerul din primar este oprit şi energia este furnizată de condensatoarele de ieşire, eliminând consumul energetic necesar pentru menţinerea stabilizării. Pe durata modului OFF, tensiunea de ieşire poate descreşte la un nivel reglabil. Odată ce este nevoie de mai multă energie, NCP4353/4 re­startează automat controlerul din primar. Aplicaţii tipice pot fi: adaptoare offline pentru notebook, dispozitive de jocuri şi imprimante, convertoare AC-DC de mare putere pentru TV, dispozitive media, monitoare etc.

Driver pentru transformator pentru interfeţe izolate RS-485

• Status RoHS: Conform
• Nr. stoc RS: 786-0963
• Marca: Maxim Integrated Products
• Cod de producător: MAX253CUA+

Cuprins în cadrul driverelor de uz general, oscilatorul monolitic / driverul de putere MAX253 este proiectat specific pentru a oferi o sursă de tensiune izolată pentru interfeţe izolate de date RS-232 sau RS-485. Driverul comandă legătura centrală din primarul transformatorului de la o sursă de tensiune DC de la 5V sau 3,3V.
Secundarul poate fi legat pentru a oferi orice tensiune izolată necesară la nivele de puteri sub 1W. Aplicaţii: surse de tensiune izolate pe RS-485/RS-232, driver pentru transformatoare, interfeţe de comunicaţii cu mare imunitate la zgomot, surse de tensiune izolate şi/sau de mare tensiune, echipamente medicale, control procese.

Stabilizator de tensiune, 5V 30mA SOT-89

• Status RoHS: Conform
• Nr. stoc RS: 790-4669
• Marca: DiodesZetex
• Cod de producător: ZXTR2005Z-13

Un stabilizator liniar de tensiune pozitiv este un dispozitiv ce menţine o tensiune stabilită. Există o gamă largă de stabilizatoare pozitive. Stabilizatorul liniar poate opera cu o mică tensiune diferenţială intrare-ieşire. Stabilizatorul de tensiune poate oferi un răspuns tranzitoriu rapid, domeniu de tensiune de intrare larg, curent static mic şi chiar şi zgomot cu PSRR. Aplicaţiile tipice sunt reprezentate de stabilizarea tensiunii de alimentare în reţele, telecomunicaţii, PoE (Power Over Ethernet).

Aurocon COMPEC
Bd. Theodor Pallady, Nr. 287, Sector 3, Bucureşti
Tel: 021.304.62.33
Fax: 021.304.62.34
compec@aurocon.ro
www.compec.ro
www.rsromania.com

Adaugă un comentariu