Circuit integrat comutator folosit în proiectarea aplicaţiilor cu convertoare DC/DC

by donpedro

Circuitul integrat comutator DC/DC DPA-Switch pretinde a fi primul de acest tip ce integrează un tranzistor MOSFET de putere la o tensiune de 200V cu toate circuitele de control şi caracteristicile de protecţie necesare pentru proiectarea unui convertor eficient DC/DC. Dispozitivul elimină 50 de componente externe necesare pentru proiectarea unui convertor DC/DC tipic cu componente discrete, ceea ce duce la micşorarea timpului de proiectare, la un preţ de cost mai mic şi la un spaţiu necesar pe placă mai mic.
Dispozitivul are un domeniu de tensiuni de intrare de la 16 la 75V şi poate suporta puteri de ieşire de până la 110W. Folosind trei pini configurabili, dispozitivul permite sesizarea liniei de alimentare, reglarea externă a curentului de limitare, pornire/oprire la distanţă, sincronizare la frecvenţe mici şi o frecvenţă de comutare selectabilă de utilizator între 300 şi 400kHz.
Alte caracteristici includ o pornire lentă internă, “cycle skipping” la sarcini mici, protecţie la scurtcircuit/gol în sarcină şi shutdown termic intern. Dispozitivul este livrat într-o capsulă TO-263.

Power Integrations
http://www.powerint.com