Cele mai noi accesorii Raspberry PI

by donpedro

Raspberry Pi, lansat pe 29 februarie 2012, este un PC de dimensiunea unui card de credit, a fost şi este unul dintre cel mai căutate PC-uri. Încă de la lansare, Raspberry Pi este furnizat standard ca placă de bază, utilizatorii având posibilitatea de a achiziţiona accesoriile separat, în funcţie de aplicaţia pe care intenţionează să o creeze.

Aplicaţiile care se pot realiza cu Raspberry Pi sunt nenumarate, iar asta s-a putut vedea pe parcursul anului 2013. Un ajutor în realizarea proiectelor a avut gama foarte variată de accesorii compatibile. De aceea, Aurocon COMPEC distribuitor autorizat RS Components vă pune la dispoziţie toate accesoriile necesare.

Modulul de cameră video este unul dintre accesoriile pentru placa de bază. Având în componenţă lentile şi un senzor de 5 megapixeli, camera video este capabilă să realizeze imagini cu o rezoluţie de până la 2.592 × 1.944 şi să înregistreze 30fps, cu 1.080 pixeli, ceea ce permite utilizatorilor să creeze aplicaţii video. Aceste aplicaţii pot fi realizate prin intermediul unui Raspberry PI, care ajută la controlul modulului de cameră. Dimensiunea camerei este de 20 × 25 × 10 şi se poate conecta la placa de bază prin intermediul conectorului CSI 15 pini. Printre aplicaţiile care se pot realiza sunt proiecte de robotică, automatizare a casei, monitorizare în mediul exterior, dar şi fotografiere aeriană.

Placa de extensie pentru Raspberry PI este un accesoriu foarte important ce pune la dispoziţie intrări/ieşiri suplimentare. Proiectată special pentru mini-computerul Raspberry Pi, ea oferă o varietate de interfeţe pentru comunicaţie serială, un ceas de timp real cu baterii, I/O digitale de 5V (pinii GPIO de pe Raspberry PI sunt limitaţi la 3,3V) şi un buton tip joystick.

Toate accesoriile compatibile: memorie, sursă de alimentare, tastatură, carcasă, cabluri, baterii, modul wireless pentru RPi sunt disponibile la Aurocon COMPEC distribuitor autorizat RS Components.

Accesează acum!
http://ro.rsdelivers.com/campaigns/microsites/raspberry-pi.aspx

COMPEC Distribuitor RS Components in Romania
www.compec.ro
www.rsromania.com

S-ar putea să vă placă și

Adaugă un comentariu