CC2431 – prima soluţie System-on-Chip de senzor wireless

by donpedro

Chipcon AS, lider mondial al furnizorilor de sisteme low cost, de cipseturi RF de mică putere şi software de reţea, anunţă CC2431, un senzor wireless de mică putere, adevărat System-on-Chip IEEE 802.15.4, soluţie de reţea orientată către soluţiile ZigBeeTM. Noua soluţie SoC de la Chipcon include un miez hardware licenţiat, Motorola, pentru detectarea locaţiei. Soluţia este bazată pe primul SoC în domeniu, CC2430 (lansat în Septembrie), şi pe soluţiile Motorola de radiolocaţie ce au la bază standardele IEEE 802.15.4, toate pe o singură plăcuţă de siliciu.
CC2431 include miezul de tranceiver RF CC2420 IEEE 802.15.4 & conform ZigBee, memorie flash de 128 kByte, un miez de microcontroler de înaltă performanţă 8051 şi un miez hardware de radiolocaţie. Toate acestea sunt asamblate într-o capsulă de 7mm x 7mm, compatibilă pin la pin cu CC2430. Circuitul este disponibil cu protocolul software Z-StackTM ZigBeeTM de la Chipcon. Acesta permite OEM să dezvolte produse pentru reţele wireless, sigure, compacte, de înaltă performanţă, prin utilizarea cipului ca singurul dispozitiv activ din sistem, reducând astfel timpul de apariţie pe piaţă şi costurile de producere şi testare la minimum.
Miezul hardware Motorola pentru radiolocaţie permite ca un nod de reţea bazat pe CC2431 să-şi determine propria poziţie într-o reţea IEEE 802.15.4/ZigBeeTM. Miezul aplică un algoritm patentat bazat pe estimarea probabilităţii maxime, folosind informaţiile de la nodurile infrastructurii pentru a estima locaţia.

Chipcon AS www.chipcon.com

S-ar putea să vă placă și

Adaugă un comentariu