Câştigaţi un kit ROBOT FSLBOT de la Freescale Semiconductor!

by donpedro

Freescale Semiconductor împreună cu revista Electronica Azi – HOBBY oferă cititorilor şansa de a câştiga un kit robot FSLBOT care funcţionează pe baza plăcii TWR-MECH şi este destinat pentru dezvoltarea de apli­caţii simple de mecatronică precum şi pentru înţelegerea modului cum operează platforma de dezvoltare TWR-MECH – Tower Mechatronics. Acesta este proiectat special pentru a fi utilizat și programat cu RobotSEE – un limbaj de programare la fel de simplu ca limbajul BASIC. Utilizatorii mai avansați însă, pot utiliza limbaje de programare mai performante precum CodeWarrior și Freescale Tower System.

Acest set de instru­mente permite utiliza­to­rilor să se familiari­zeze cu ştiinţa care combină mecanica, elec­tronica, și software-ul pentru a rea­liza un sistem embedded avansat. Kit-ul include patru actuatoare controlate PWM, picioare metalice și placa Tower System Mechatronics care con­ţine un accelero­metru cu 3 axe şi un senzor de atingere cu 12 canale.
Prin cons­tru­irea kit-ului, puteți experimenta tot ce poate face un robot biped care dispune de 4 grade de libertate.
Placa TWR-MECH este parte a sistemului Freescale Tower Sytem care reprezintă o platformă de dezvoltare modulară ce permite prototipare rapidă și re-utilizarea uneltelor cu ajutorul unui hardware reconfigurabil. Proiectaţi la un nivel superior începând să construiţi de azi propriul vostru Tower System.
Placa Tower System Mechatronics este programabilă în C/C++ folosind CodeWarrior și conţine de asemenea o unealtă de programare flash – OSBDM. Pentru prototipare rapidă sau pentru utilizatori care nu au experienţă în proiectarea în C/C++, placa Tower System Mechatronics este însoţită de Robot Vision Toolkit și RobotSee (la fel de simplu ca BASIC, dar cu performanţe apropiate de C). Placa Tower System Mechatronics combină puterea de calcul pe 32 de biți cu senzori și controlul actuatoarelor realizând un sistem embedded complet alimentat de la o baterie existentă pe placă.
Tower System Mechatronics dispune de un microcontroler ColdFire pe 32 de biți, 64K RAM, 512K flash și suportă întreaga gamă de senzori Xtrinsic Freescale prin intermediul cardurilor fiică de tip plug-in.
Platforma poate opera direct cu până la opt actuatoare (controlate PWM) prin intermediul a 8 conectoare standard cu 3-pini.

Aplicaţii:
Robot Mobil (cu alimen­tare de la baterie), Braţ Robotic, aplicaţii de automatizare, aplicaţii de conectivitate (cu sau fără fir), aplicaţii de control al motoarelor.

Kit-ul conţine
• Placă TWR-MECH echipată cu MCU MCF52259 pe 32-biţi
• 4 actuatoare controlate PWM
• Mecanică robot și hardware-ul asociat
• Instrucţiuni de asamblare ale robotului
• Ghid de utilizare
• Quick Start Ghid

Pentru a avea şansa de a câştiga kit-ul robot Freescale FSLBOT, trimiteţi la redacţie proiectul unei aplicaţii practice.

Articolul propus spre publicare trebuie să conţină următoarele elemente:
• Introducere (~ 50 cuvinte)
• Conţinut (~ 1000 cuvinte)
• Poză autor şi poză pentru aplicaţia propusă
• Diagrame (schemă electronică, detalii, circuit PCB).

Termen limită de înscriere la concurs: 30.11.2013.
Câştigătorul va fi anunţat în revista din luna Decembrie – Electronica Azi – Hobby nr. 6.

S-ar putea să vă placă și

Adaugă un comentariu