CAD delta sigma de 16 biţi – selecţie automată a canalului

by donpedro

Linear Technology prezintă LTC2436-1, un convertor analog digital “No Latency”, Delta Sigma™ de 16 biţi care oferă două canale de intrare complet diferenţiale şi o intrare de referinţă diferenţială la un preţ mic. Zgomotul scăzut al CAD-ului (800nVRMS) permite performanţă de 16 biţi pe toată scala de la ±2.5V până la ±50mV fără un PGA. Arhitectura “No Latency Delta Sigma” asigură filtrare digitală într-un singur ciclu chiar şi după o modificare a canalelor sau a tensiunii de intrare. Auto calibrarea transparentă, pe fiecare conversie, asigură coduri de ieşire stabile cu o eroare totală neajustată de 3LSBMAX independent de timp, temperatură şi alimentare. Funcţionând de la o singură alimentare de 2,7V la 5,5V, LTC2436-1 consumă un curent de alimentare de doar 200mA.

LTC2436-1 poate accepta două intrări diferenţiale, care sunt convertite alternativ fără a fi programat. Intrarea scală -completă are domeniul cuprins între – 0,5VREF şi 0,5VREF unde tensiunea de referinţă poate fi oriunde între 0,1V şi VCC pentru configuraţii flexibile şi sensibile la distanţă. Deoarece performanţa zgomotului este independentă de VREF, rezoluţia intrării creşte simplu micşorând tensiunea de referinţă. Semnalele de intrare de nivel scăzut (±50mV) aplicate LTC2436-1 ce funcţionează cu o referinţă de 100mV realizează rezoluţie de 16Biţi. Un oscilator on-chip asigură un filtru simultan de 50Hz şi 60Hz, eliminând componentele externe costisitoare. O sursă ceas extern poate fi folosită pentru rejecţie cu frecvenţe, altele decât 50Hz sau 60Hz şi convertorul va face adaptarea automat.
LTC2436-1 comunică printr-o interfaţă digitală cu 3 fire, care este compatibilă cu protocolul SPI. Dispozitivul este disponibil într-o capsulă SSOP cu 16 pini, pentru domenii de temperatură industrială şi comercială.

Sumarul caracteristicilor LTC2436-1:
Intrare diferenţială pe 2 canale cu selecţie automată a canalului;
Referinţă diferenţială cu masa la domeniul mod comun VCC;
3LSBMAX INL, No Missing Codes;
Zgomot: 800nVRMS, eroare scală completă: 3LSBMAX şi eroare offset: 1LSBMAX;
Oscilator intern – Nu sunt necesare componente externe;
Curent de alimentare scăzut: 200µA, 4uA în autosleep;
Filtru simultan de 50Hz şi 60Hz;
Funcţionare cu o singură alimentare de 2,7Vla 5,5V.

www.linear.com

Adaugă un comentariu