Buck-Boost Battery Charger

by donpedro

Linear Technology Corporation a lansat pe piaţă circuitul LTC1980, un încărcător de baterii în comutaţie care combină cele două funcţii: încărcarea bateriei şi alimentarea sistemului cu energie electrică, circuitul fiind integrat în capsula de 24 de pini SSOP.

LTC1980 lucrează alimentat de la o sursă de tensiune stabilizată sau nestabilizată, tensiune ce poate fi mai mare sau mai mică decât tensiunea bateriei datorită unui convertor DC/DC foarte performant. LTC1980 nu este doar un simplu încărcător de baterii Li-Ion; el încarcă de asemenea, baterii NiCd, NiMH şi baterii cu plăci de plumb şi acid sulfuric.
Funcţia de putere integrată în LTC1980 permite simultan atât încărcarea bateriei cât şi alimentarea cu tensiune a sistemului de la o sursă precum un adaptor de perete. Exemple de aplicaţii pentru un asemenea tip de proiectare – simplă şi compactă – include calculatoarele industriale portabile, plăci de memorie de backup, sisteme RAID, servere, surse de putere continue şi echipamente medicale.

LTC1980 – Sumarul caracteristicilor:
Un singur controler IC include încărcătorul de baterii şi convertorul DC/DC;
“Wall Adapter Voltage” poate fi deasupra sau sub nivelul tensiunii bateriei;
Permite simultan încărcarea şi stabilizarea tensiunii de la “Wall Adapter Input”;
Încărcător independent de baterii Li-Ion;
Încărcător simplu de baterii NiMH şi NiCd;
Capsulă 24 pini SSOP.

www.linear.com

Adaugă un comentariu