Bosch lansează un senzor MEMS 4 în 1 robust și eficient energetic pentru calitatea aerului din interior

Realizează economii de energie de până la 50% pentru dispozitivele alimentate de la baterii și este optimizat pentru medii cu condensare ridicată

by gabi

Pentru a ne menține sănătoși, trebuie să știm că respirăm aer curat. Aproximatv 90% din timpul nostru îl petrecem în interior, fiind expuși la un aer mult mai puțin curat decât cel de afară. Calitatea slabă a aerului din interior poate cauza boli respiratorii, alergii, boli de inimă și cancer, precum și multe alte afecțiuni.

Bosch Sensortec are o experiență îndelungată în materie de senzori de calitate a aerului, fiind lider în industrie. BME690 este senzorul de gaz de ultimă generație pentru monitorizarea gazelor, temperaturii, presiunii și umidității, cuplat cu capabilități inovatoare de inteligență artificială (AI). BME690 este dezvoltat pe baza senzorilor Bosch Sensortec BME688 și BME680, pornind de la o platformă dovedită în timp. Noul senzor este pin compatibil și are aceleași dimensiuni compacte de 3 × 3 × 0.93 mm3 ceea ce îl face ușor de proiectat ca un upgrade de tip “drop-in” (n.red.: este vorba despre îmbunătățirea eficientă și convenabilă a unui sistem, fără a necesita modificări majore sau complexe).

Monitorizare precisă a calității aerului

BME690 este ideal pentru monitorizarea calității aerului din interior, inclusiv pentru detectarea nivelurilor ridicate de compuși organici volatili (COV) generați de produsele de curățare, vaporii de gătit sau alte surse comune de COV. Este, de asemenea, potrivit pentru analiza respirației (monitorizarea COV și a hidrogenului sulfurat) și pentru detectarea prospețimii alimentelor, unde risipa de alimente este prevenită prin detectarea la timp a deteriorării.

În timp ce BME690 oferă operare “plug-and-play”, acesta include, totodată, caracteristici AI puternice activate de instrumentul software BME AI-Studio al Bosch Sensortec. Clienții își pot dezvolta cu ușurință propriile soluții personalizate și pot obține rapid un avans față de concurență.

Consum redus de energie

În comparație cu senzorul BME688 din generația anterioară, noul BME690 a redus consumul de putere cu până la 50%, ceea ce îl face perfect pentru aplicații portabile, alimentate de la baterii, cum ar fi dispozitivele purtabile și urmărirea activelor.

BME690 a fost special proiectat pentru a crește robustețea în mediile închise cu condens ridicat, în produse precum electrocasnicele și plitele de bucătărie. Senzorul se aliniază standardului WELL pentru clădiri și standardului RESET® Air.

Noul senzor are acum un timp de răspuns vizibil mai rapid la schimbările de umiditate, ceea ce oferă o îmbunătățire substanțială în controlul dispozitivelor inteligente conectate de acasă și al sistemelor HVAC (încălzire, ventilație, aer condiționat).

BME690 va fi disponibil în rețeaua de distribuție începând cu trimestrul IV 2024.

Site web: https://www.bosch-sensortec.com/products/environmental-sensors/gas-sensors/bme690

Bosch Sensortec

S-ar putea să vă placă și

Adaugă un comentariu