Blocurile terminale Wago 2060 nu sunt mai mari decât un LED

by donpedro

Cu o înălțime de doar 4.5 mm, noile blocuri terminale pot conecta module LED şi panouri LED estetic şi extrem de fiabil.

Există numeroși conectori SMT pe piață, potriviți pentru utilizarea pe panouri LED dar şi în alte aplicații. De aici decurge logica întrebării – De ce numai Wago 2060?
În primul rând, datorită construcției sofisticate a unui bloc terminal cu un dispozitiv de strângere cu arc extrem de cunoscut şi dovedit CageClampS. Acesta pune o presiune optimă pe fir, răspunzând excelent la diametrul acestuia, i.e. cu cât este mai gros firul, cu atât este mai mare presiunea. De asemenea, datorită acestui aspect, este posibil să utilizați un curent maxim de până la 9A (!). Mai mult, puteți instala fire solide şi fire cu inel de siguranță chiar şi fără instrumente. Prin simpla apăsare a blocului terminal (spre exemplu cu o șurubelniță), puteți insera şi decupla chiar şi conductoare multifilare flexibile. Proprietățile dispozitivului de strângere nu se degradează după mai multe decuplări şi rămân stabile după o perioadă lungă de utilizare.
Printre alte avantaje, menționăm şi construcția tip “balcon” a porțiunii de intrare, care face instalarea mult mai ușoară şi mai rapidă. Suprafața plată suficient de mare asigură o aplicare fiabilă pe dispozitivele de montare (pick & place). Şi în sfârșit – forma curbată estetică şi culoarea alb/crem contribuie la caracterul discret al conectorilor pe PCB.
Blocurile terminale sunt disponibile în versiuni de 1, 2 şi 3 poli. Nu trebuie să

vă îngrijorați că nu sunteți la curent cu noile dezvoltări şi nu cunoașteți un circuit care funcționează pe un pol 🙂 – în mod firesc, versiunea cu un singur pol este destinată conectării mai multor module în serii. Un mare plus este şi disponibilitatea interconectării conectorilor bilaterali permițând crearea ușoară şi estetică a unui rând (şir) de mai multe module.
Spațierea dintre conectori este de 4 mm şi, de asemenea, este disponibilă o versiune cu spațiere de 8 mm cu o tensiune de până la 600V. Carcasa este fabricată dintr-un material profesionist (fibră de sticlă armată cu PPA) cu o gamă variată de temperaturi de funcționare.

Noutatea este cea mai recentă versiune Wago 2061 cu un curent maxim de până la 12A. Informații detaliate puteți găsi în broșura Wago 2060.

Avantaje / Caracteristici


1. Blocuri terminale SMT universal potrivite în special pentru aplicațiile LED
2. Înălțime mică de doar 4.5 mm
3. Sistem dovedit tip cușcă fără șuruburi – „CageClampS“
4. Pentru fire de 0.20 – 0.75mm2 respectiv 0,75 – 1,5mm2 (Wago 2061)
5. Curent maxim de până la 9/12A
6. Spațiere între conectori de 4 sau 8 mm
7. Instalare foarte simplă a firelor şi decuplare ușoară în caz de necesitate
8. Stabilitate excelentă şi de durată a contactelor chiar şi în medii cu vibrații
9. Formă curbată, estetică
10. Gamă extinsă de temperaturi de funcționare

Dacă sunteți interesați, vă rugăm să ne contactați la info@soselectronic.com

SOS electronic
www.soselectronic.com

Adaugă un comentariu