Microchip și element14 anunță Raspberry Pi® chipKIT™ Expansion Board primul card din lume care include un microcontroller de 32 biți și suprafață de prototipare

by donpedro

Microchip Technology Inc., lider în producția de microcontrolere, controlere de semnal mixt, soluții analogice și Flash-IP a anunțat extinderea platformei sale Arduino™ compatibilă cu ecosistemul chipKIT™, ce include acum o nouă unealtă Raspberry Pi® dezvoltată împreună cu partenerul element14: chipKIT Pi Expansion Board. În ceea ce privește software-ul, voluntari din cadrul comunităților chipKIT și Arduino au colaborat cu inginerii de la Microchip pentru dezvoltarea platformei gratuite chipKIT Multi-Platform IDE (MPIDE) pentru a permite utilizatorilor să creeze, compileze și să programeze aplicații Arduino bazate pe arhitectura chipKIT în interiorul sistemului de operare Raspberry Pi. chipKIT MPIDE este un mediu deschis și compatibil cu limbajul de programare Arduino și mediul de dezvoltare. Ambele unelte sunt bazate pe microcontrolerele (MCU) Microchip de 32-biți PIC32 disponibile în capsule SPDIP; până acum, pentru comunitatea Arduino, erau disponibile numai MCU pe 8-biți. Acest lucru oferă avantajul tuturor utilizatorilor – hobby-ști, profesori, producători și ingineri proiectați – să beneficieze de înalta performanță oferită de microcontrolerele PIC32, de memorie și de periferice integrate.

Un scurt video pe această temă îl puteți urmări aici: www.microchip.com/get/598S

Raspberry Pi este în pretutindeni considerat ca fiind unul dintre cele mai simple și mai accesibile computere ce pot fi programate fiind livrate pe piață peste 1 milion de module în mai puțin de un an. Placa de extensie chipKIT Pi Expansion Board de la element14 este prima placă din lume care permite dezvoltarea de aplicații Arduino compatibile Raspberry Pi operând la 3.3V, folosind un microcontroler (MCU) de 32-biți de înaltă performanță și dispunând și de o suprafață de prototipare. Deoarece procesorul lui Raspberry Pi este un chip care operează la 3.3V, intrările și ieșirile sale (I/O) precum și pinii de comunicație (I2C™, UART, SPI) au nevoie de alimentare la 3.3V.Interfațarea dintre ChipKIT Pi și placa de extensie Raspberry Pi I/O se realizează direct fără componente suplimentare, reducând atât costurile, dar și complexitatea de proiectare.

Microchip Technology
www.microchip.com/get/NHAC

S-ar putea să vă placă și

Adaugă un comentariu