Audio BoxTM II de la Micronas aduce muzica de pe Internet în casele noastre

by donpedro

Freiburg, Germania
Micronas a anunţat lansarea ultimului său produs Audio Box IITM. Audio Box II este o interfaţă streaming ce permite echipamentelor stereo tradiţionale să fie conectate la PC pentru a reda audio digital de pe Internet. Audio Box II este un ghid de programare bazat pe UAC 3552 A, un DAC audio USB de la Micronas. Anunţul vine la numai câteva luni după ce compania a introdus conceptul de platformă Audio Box.

Interfaţa permite o conexiune sigură printr-un cablu USB conectat direct la PC ce permite flux de semnal audio digital, inclusiv radio pe Internet. Software-ul integrat în sistemul de operare al calculatorului îi permite să fie controlat de popularul player audio Winamp şi suportă Windows Media Player.
Este de asemenea disponibil un browser de muzică pentru selectarea titlurilor şi media control cum ar fi play, forward şi rewind, foarte asemănător cu CD-player-ele existente şi cu alte produse. Noul Audio Box II poate comunica cu subsisteme cu un decodor Dolby Pro Logic Surround integrat. Decodarea este realizată cu ajutorul cunoscutului procesor de sunet MSP3452G de la Micronas.
Deoarece platforma sa hardware este practic realizată din două cipuri, USB Audio DAC UAC 3552 şi procesorul de sunet MSP 3452G, spaţiul nu este o problemă pentru integrarea în dispozitivele de consum. Audio Box foloseşte control panel şi display-ul echipamentului existent, fiind astfel o soluţie foarte ieftină pentru integrarea în echipamente stereo sau în seturi TV. Conform celor afirmate de Scheffer, Audio Box foloseşte procesorul PC-ului ca nucleu, astfel că nu are nevoie de microcontroler, interfaţă de reţea, memorie, hard drive local sau un sistem de operare special. El poate fi astfel fi oferit la un preţ de sub US$ 10, o fracţiune din costul sistemelor existente.
Ultima tendinţă a companiilor în domeniul e-commerce este crearea de abonamente pentru muzică digitală ce permite consumatorilor să folosească PC-ul pentru a asculta muzică. Audio Box oferă o platformă hardware user-friendly pentru a permite acestor companii să-şi ofere produsele pentru echipamentele stereo şi pentru seturile de TV. Rapoarte independente de prospectare a pieţei au arătat că până în 2005, 41% din populaţia Statelor Unite vor asculta muzică personalizată, la comandă. Introducerea Audio Box Platform deschide calea către o nouă generaţie de produse interactive ce conenctează PC-ul nu numai cu echipamentul stereo, dar şi cu micile componente stereo cum ar fi playere MP3 şi home audio servers.
Audio Box II suportă toate formatele de compresie audio cum ar fi MP3, AAC, WMA, Liquid Audio şi RealAudio cât şi standardele radio Internet şi se integrează în sistemul de operare al calculatorului. Acest lucru este esenţial deoarece, chiar dacă astăzi nu se cunosc detalii despre viitoarele standarde de compresie, este sigur că acestea vor fi decodabile pe PC, asigurând astfel investiţia în acest produs a clienţilor şi mărind durata lui de viaţă.
Este disponibilă o referinţă de proiectare ca suport design-in pentru OEMs.

www.micronas.com