Analog Devices anunță obținerea autorizației 510(k) a FDA din SUA și lansarea comercială a sistemului de management cardiopulmonar (CPM) Sensinel de la Analog Devices™

Acesta permite o monitorizare mai atentă a pacienților aflați la distanță și reducerea costurilor cu asistența medicală

by gabi

Analog Devices, Inc. a anunțat recent obținerea autorizației 510(k) de la U.S. Food and Drug Administration (FDA) și lansarea comercială a sistemului Sensinel™ Cardiopulmonary Management (CPM) Sensinel™. Dispozitivul portabil compact este un sistem de gestionare neinvazivă, la distanță, care captează măsurători cardiopulmonare pentru gestionarea bolilor cronice, cum ar fi insuficiența cardiacă. Este prima autorizație FDA pe care compania a primit-o în istoria sa de 59 de ani.

Mai mult de 6 milioane de americani trăiesc în prezent cu insuficiență cardiacă, iar acest număr se estimează că va crește la aproape 8 milioane până în 2030.¹ În prezent, insuficiența cardiacă îi costă pe americani aproximativ 30 de miliarde de dolari în fiecare an, iar această cifră se estimează că va crește la aproape 70 de miliarde de dolari până în 2030.¹ Aproximativ 80% din aceste costuri se datorează spitalizării.¹ Alte soluții anterioare care măsoară parametri similari au demonstrat capacitatea de a reduce internările în spital. Totuși, de multe ori, aceste soluții sunt fie invazive și/sau nu furnizează date suficient de sensibile și specifice pentru a avea un impact clinic semnificativ. Aceste date sunt esențiale pentru a permite echipei de îngrijire să prezică un eveniment îndeajuns de devreme, înainte de a evita, eventual, o spitalizare costisitoare pentru pacient.

Sistemul Sensinel CPM este echipat cu un set de indicatori fiziologici pentru a ajuta echipele de îngrijire să gestioneze afecțiunile cronice la timp și precis.

Dispozitivul captează datele despre starea de sănătate cardio-pulmonară a pacienților, pe care le încarcă automat pe platforma Sensinel CPM Cloud de la ADI, folosind o conexiune celulară (fără a fi nevoie de o conexiune la internet furnizată de pacient), iar apoi sunt analizate cu ajutorul algoritmilor inteligenți Sensinel CPM de la ADI în cloud.

Sistemul Sensinel CPM de la ADI este acum disponibil în comerț în SUA.

Pentru mai multe informații, vizitați: https://sensinel.analog.com.

Analog Devices

S-ar putea să vă placă și

Adaugă un comentariu