Amplificatorul audio digital de 32 de biţi de la ZETEX impune noi standarde pentru calitatea sunetului

by donpedro

Prin lansarea controler-ului audio digital cu două canale Acoustar ZXCW8100, Zetex a creat prima soluţie din lume de amplificare audio digitală de 32 de biţi end-to-end. Compatibil cu toate formatele de semnal audio digitale existente, ZXCW8100 impune noi standarde pentru calitatea sunetului.
Capabil să prelucreze semnale audio digitale de până la 192kHz şi date de 32 de biţi, controlerul ZXCW8100 suportă toate formatele audio digitale, de la SACD la DTS. Ieşirile PWM produse pentru canalele stânga şi dreapta, la o frecvenţă de 1MHz, minimizează interferenţele RF de comutaţie, permiţând ameliorarea semnificativă a performanţelor audio.

Cu o performanţă THD+N (total harmonic distortion plus noise) de 0.02% la 1W la 4W, realizată cu soluţia Acoustar ZXCW8100, se obţine o calitate a sunetului mai bună decât la oricare alte amplificatoare audio digitale comparabile. Dacă soluţiile precedente nu au reusit să atingă o gamă dinamică de 90dB, ZXCW8100 asigură peste 100dB cu o reducere a zgomotului de -125dB, acesta fiind complet eliminat.
O soluţie completă, Acoustar ZXCW8100 conţine controler-ul, driver-ele de poartă, etajul MOSFET H-bridge şi filtre la ieşire. Etajul final în punte, comandat de ieşirile ZXCW8100 dual PWM, prin intermediul MOSFET-urilor ZETEX, poate livra la ieşire o putere audio muzicală de la 10W până la 50W.
Amplificatorul audio digital ZXCW8100, conectat la un controler gazdă printr-o interfaţă serială periferică cu 3 fire (SPI) este uşor de configurat folosind un singur cuvânt de control de 72 de biţi care asigură controlul total al sunetului prin intermediul volumului, funcţiilor de bass, treble, mute ş.a.
Pentru a suporta DVD-uri cu 6 canale (5.1 home theatre) şi sistemele “in-car entertainment”, ZXCW8100 include un identificator care permite utilizarea a până la 4 aparate în acelaşi sistem. Ca o consecinţă, trei amplificatoare audio ZXCW8100 sunt integrate cu uşurintă în sistemele 5.1, cu 4 aparate ce suportă sisteme cu 7 şi 8 canale.
Pentru minimizarea ciclului de proiectare, Zetex oferă clienţilor interesaţi proiecte complete şi plăci demonstrative.

www.comet.srl.ro