“Aesculapius – PC” DIGITAL LOGIC oferă minicalculatoare pentru spitale, cabinete medicale şi farmacii

by donpedro

Odată cu MICROSPACE®-PC, compania elveţiană DIGITAL-LOGIC oferă un calculator personal acreditat pentru aplicaţii medicale din spitale, cabinete medicale şi farmacii. MICROSPACE®-PC este compact şi foarte silenţios; el îndeplineşte standardele tehnice EN60601-1 şi EN60601-1-2 ce definesc directivele în ceea ce priveşte securitatea şi nivelul de radiaţii ale dispozitivelor tehnice folosite în mediile medicale.

Denumirea de “Book-size”-PC poate fi interpretată la propriu deoarece acest calculator impresionează prin dimensiunile sale mici de numai 159 mm x 148 mm x 66 mm şi prin greutatea sa de numai 2kg. Datorită sistemului de răcire ce nu necesită ventilatoare, sistem patentat de companie, nivelul de zgomot este extrem de redus (<35dB). Alături de silenţiozitate, sistemul de răcire mai are un alt avantaj important: calculatoarele convenţionale atrag praful, mizeria şi bacteriile, în timp ce MICROSPACE®-PC nu foloseşte ventilatoare, putând astfel fi folosit în medii sterile. MICROSPACE®-PC poate fi aşezat orizontal sau vertical, întocmai ca o carte. El poate fi aranjat ca o unitate compactă cu monitor sau poate fi aşezat sub o tejghea sau pe un birou. Acest lucru permite economisirea de spaţiu. MICROSPACE®-PC funcţionează cu software uzual pentru PC şi este ideal pentru administrarea înregistrărilor privind medicamentele şi alte informaţii medicale şi pentru a lucra cu aplicaţii standard Office. Deoarece MICROSPACE®-PC este un PC standard datorită compatibilităţii şi funcţionalităţii sale, pot fi folosite toate sistemele software uzuale (Windows ME, XP, 98, 2000, NT). Conform celor afirmate de producător, sistemul LINUX poate fi folosit fără nici o problemă. Driverele necesare pentru diferite sisteme software sunt livrate pe un CD.

Echipat cu tot ce are nevoie un PC
MICROSPACE®-PC este echipat cu componente moderne, cu consum mic de putere (consumul său de putere este de 40 W, un sfert faţă de consumul unui PC desktop standard). MICROSPACE®-PC foloseşte un procesor Pentium III sau Celeron la 700 MHz, o memorie de 128 sau 256 Mbyte şi toate interfeţele principale PC. Pentru stocarea datelor, calculatorul este echipat cu un hard disk de 2,5″ cu o capacitate de cel puţin 20 Gbyte şi o unitate CD/DVD-ROM sau, opţional, un DVD/CD-RW.
Dispozitivele suplimentare externe şi periferice pot fi conectate prin intermediul unei interfeţe USB sau Firewire-IEEE1394. Pentru comunicaţii rapide în reţea a fost integrată o interfaţă 100/10Base-T (RJ45). Sunt de asemenea suportate şi alte funcţii ca ISDN-Modem, Sound, IrDa-interface, etc. Pentru afişarea pe ecran se poate folosi un monitor analog CRT-/LCD-SVGA sau o interfaţă digitală LVDS (18/24/36Bit). Este de asemenea opţional un mod dual-screen ce permite afişarea pe două ecrane. Acest lucru este folositor, de exemplu, dacă trebuie văzut rezultatul unei radiografii.

Un PC în ambulanţă
O altă caracteristică importantă a MICROSPACE®-PC este modul în care se alimentează. Datorită convertorului său de la 12 la 24VDC este posibilă folosirea lui într-un autovehicul, de exemplu într-o ambulanţă. Pentru utilizarea staţionară, unitatea foloseşte o sursă de alimentare exterioară de 110/220VAC, 40W. MICROSPACE®-PC este proiectat pentru funcţionare continuă.

Securitate prin Smartcard
Protecţia datelor personale şi a înregistrărilor medicale împotriva accesului neautorizat este o problemă sensibilă. Pentru a oferi cel mai înalt nivel de securitate, MICROSPACE®-PC poate fi echipat cu un cititor smartcard (în conformitate cu ISO7816). El poate fi utilizat pentru a securiza accesul la date sau la Internet cu ajutorul unui smartcard. Bootarea şi înregistrarea sistemului de operare poate fi de asemenea monitorizată folosind un smartcard. Orice utilizator poate folosi cardul propriu, fiecare card fiind definit pentru acces individual, asigurându-se astfel un grad mare de securitate.

www.digitallogic.com

S-ar putea să vă placă și