Mouser prezintă centrul său de resurse tehnice privind infrastructura și orașele inteligente

by gabi

Mouser Electronics, Inc. oferă inginerilor instrumentele necesare pentru a proiecta soluții electronice inovatoare pentru viitor cu ajutorul centrului său extins de resurse pentru infrastructură și orașe inteligente. Aflată la baza tuturor orașelor, infrastructura cuprinde totul, de la rețelele de transport la rețelele energetice și sistemele de comunicații. Odată cu intensificarea digitalizării, tehnologia orașelor inteligente îmbunătățește infrastructura și viața de zi cu zi, cum ar fi prin integrarea de senzori de măsură inteligenți pentru a colecta date valoroase privind energia și apa, de exemplu.

Prin încorporarea tehnologiilor inteligente, orașele pot îmbunătăți modul de gestionare a traficului, pot reduce consumul de energie și pot consolida siguranța publică. Clădirile moderne de birouri utilizează tehnologii inteligente pentru a crea medii eficiente din punct de vedere energetic și mai sănătoase. Similar, orașele pot beneficia de aceste sisteme avansate și se pot asigura că infrastructurile sunt bine întreținute pentru comunități mai prospere. Clădirile inteligente și sistemele de gestionare a energiei combină tehnologia, designul și angajamentul față de sustenabilitate pentru a se adapta stilurilor noastre de viață și de muncă în continuă evoluție. Utilizarea tehnologiei adecvate, cum ar fi monitorizarea calității aerului, ne îmbunătățește sănătatea și bunăstarea prin detectarea factorilor poluanți și protejarea noastră de mediile nocive.

Centrul de conținut pentru infrastructură și orașe inteligente de la Mouser oferă articole, bloguri, cărți electronice și produse complete atât din partea echipei sale tehnice, cât și a partenerilor de producție de încredere. Într-o carte electronică recentă realizată împreună cu Qorvo, Next-Gen Connectivity for Smart Living, experții analizează tehnologiile și standardele, precum Wi-Fi 7 și Threads, care transformă casa inteligentă și permit fiecărui dispozitiv să lucreze în tandem. Succesul orașelor inteligente constă în îmbunătățirea conectivității și în utilizarea strategică a senzorilor pentru monitorizarea continuă a infrastructurii, cum ar fi podurile, asigurând siguranța publică și pregătirea pentru provocările viitoare.

Mouser stochează cea mai largă selecție din industrie de semiconductori și componente electronice, inclusiv următoarele produse și soluții pentru infrastructură și aplicații pentru orașe inteligente:

  • QPF4209 un front-end neliniar Wi-Fi 7 de 4GHz de la Qorvo, cu un factor de formă mic și un design eficient. Acesta include un amplificator de putere de 2,4 GHz, un switch SP2T, un cuplor și un amplificator bypassabil cu zgomot redus, îmbunătățind performanța lanțului RF. Modulul este ideal pentru puncte de acces, routere wireless și multe altele.
  • Senzorii de umiditate/temperatură relativă SHT4xA de la Sensirion sunt senzori digitali pe 16-biți, de înaltă precizie, de nivel auto, pentru măsurarea umidității relative și a temperaturii cu diferite grade de precizie. Aceștia îndeplinesc cerințele exigente de fiabilitate din industria auto, cum ar fi testele privind durata de viață în regim accelerat la temperaturi de +85°C/85%RH. Senzorii sunt proiectați pentru operare fiabilă în condiții dificile, cum ar fi medii cu condens.
  • Senzorii XENSIV™ și senzorii REAL3™ Time-of-Flight de la Infineon Technologies permit dispozitivelor inteligente și roboților să vadă, să audă, să simtă și să “înțeleagă” intuitiv mediul înconjurător. Capabilitățile de detectare permit oamenilor să interacționeze cu dispozitivele inteligente într-un mod mai natural și fără probleme. Aceste inovații de detectare intuitivă fac ca senzorii să fie potriviți pentru aplicații pornind de la clădiri inteligente până la dispozitive portabile.
  • Controlerul PD77728 PSE PoE cu 8 porturi de la Microchip Technology face parte din cea de-a șaptea generație a familiei de dispozitive de alimentare prin Ethernet (PoE – Power over Ethernet) în conformitate cu IEEE®3bt (PoE). Dispozitivul integrează funcțiile necesare pentru a controla și gestiona alimentarea prin PoE pentru 8 porturi, precum și tranzistoare cu efect de câmp și rezistoare pentru detecția curentului. PD77728 oferă protecție în timp real la suprasarcină, subîncărcare, supratensiune, supratemperatură și scurtcircuit și permite operarea în modul autonom.

Pentru a răsfoi hub-ul de resurse pentru infrastructură al Mouser, vizitați https://resources.mouser.com/infrastructure/.
Pentru a urmări materialul dedicat rețelelor inteligente Empowering Innovation Together (EIT) al Mouser, vizitați https://eu.mouser.com/empowering-innovation/smart-grid/.

Mouser Electronics

S-ar putea să vă placă și

Adaugă un comentariu