Renesas lansează un circuit integrat pentru controlul comunicației și un circuit de condiționare a semnalului destinate pieței IO-Link

Se estimează că piața IO-Link va crește cu peste 20 de procente anual până în 2028

by gabi

Renesas Electronics Corporation a lansat două soluții semiconductoare pentru piața IO-Link, aflată în creștere rapidă: CCE4511 IC master IO-Link cu patru canale și ZSSC3286 – IO-Link ready, cu două canale, pentru condiționarea semnalului.

IO-Link este un protocol de comunicație digitală utilizat pe scară largă în domeniul automatizărilor industriale. Fiind o tehnologie standardizată, IO-Link permite o comunicație fără întreruperi între senzori, actuatoare și alte dispozitive dintr-un sistem de automatizare. IO-Link a devenit din ce în ce mai popular în ultimii ani datorită atât abilității de a livra date și în a oferi diagnosticare în timp real, cât și ușurinței sale în utilizare și compatibilității cu sistemele existente. De asemenea, simplifică structura cablajului (reducând numărul și complexitatea conexiunilor), îmbunătățește accesul la date și oferă configurare și monitorizare de la distanță. Firma de cercetare de piață Infogence Global Research estimează că IO-Link va crește cu aproximativ 20% pe an, ajungând la peste 34 miliarde USD în 2028. Renesas, lider în domeniul soluțiilor destinate automatizărilor industriale, se angajează să ofere clienților produse IO-Link inovatoare.

CCE4511 IO-Link Master cu patru canale

Noul dispozitiv CCE4511 de la Renesas – primul circuit integrat “master” cu patru canale din industrie destinat protocolului IO-Link – asigură un curent de 500 mA pentru fiecare canal și oferă numeroase avantaje față de dispozitivele “master” cu două canale. Acesta economisește energie, reduce dimensiunea PCB-ului și necesită mai puține componente externe decât produsele competitorilor.

CCE4511 oferă o interfață de înaltă tensiune împreună cu detectarea supratensiunii și protecție la supracurent. Pentru a îmbunătăți performanța aplicației, dispozitivul include un IO-Link Frame Handler, care automatizează majoritatea sarcinilor de comunicație din stratul inferior. Acest lucru reduce semnificativ sarcinile microcontrolerului (MCU), obținând, astfel, mai multă performanță pentru alte sarcini și/sau permițând proiectanților să utilizeze un microcontroler mai ieftin. Temperatura ambientală de operare a circuitului CCE4511 este de până la 125°C, potrivită pentru medii industriale dificile. De asemenea, suportă detectarea semnalelor “ready” care provin de la dispozitivele IO-Link (prin care se semnalează ca acestea sunt gata să funcționeze sau să comunice), ceea ce este necesar pentru a îndeplini cerințele nou definite ale IO-Link Safety System Extension.

ZSSC3286 IO-Link Ready, circuit integrat de condiționare a semnalului “dual channel” pentru senzori rezistivi

ZSSC3286 este un circuit integrat (IC) de condiționare a semnalelor provenite de la senzor. Are două căi de procesare a semnalului și permite amplificarea, digitizarea și corecția semnalului senzorului în funcție de caracteristicile specifice ale acestuia. Dispozitivul suportă conectivitate IO-Link cu ajutorul unei stive IO-Link integrate care rulează profilul IO-Link Smart Sensor pentru senzori care măsoară și comută semnale la nivel digital. Dispozitivul este potrivit pentru senzori cu punte și jumătate de punte, precum și pentru elemente cu sursă de tensiune externă. Compensarea digitală a offset-ului, sensibilității, deviației de temperatură și neliniarității senzorului se realizează prin intermediul unui procesor de calcul bazat pe o arhitectură Arm pe 32-biți care rulează un algoritm de corecție cu coeficienți de calibrare stocați într-o memorie nevolatilă reprogramabilă. Front-end-ul programabil și integrat al senzorului permite utilizarea optimă a diferiților senzori pentru o gamă largă de aplicații.

ZSSC3286 este primul circuit de condiționare a semnalului care integrează o stivă compatibilă IO-Link. Până acum, a fost utilizat un microcontroler suplimentar pentru a rula stiva. ZSSC3286 elimină microcontrolerul, economisind spațiu pe placă și costuri. De asemenea, acesta oferă două ADC-uri paralele cu rezoluție de până la 24-biți, un programator de măsurători pentru performanță optimizată și funcții avansate de diagnosticare a sistemului.

Disponibilitate

CCE4511 este disponibil acum într-o capsulă 56-QFN de 8 mm × 8 mm. Kitul de evaluare CCE4511-EVAL-V1 este, de asemenea, disponibil la Renesas și la distribuitorii autorizați. Mai multe informații le găsiți în pagina www.renesas.com/CCE4511.

ZSSC3286 este, la rândul său, disponibil acum la Renesas atât într-o capsulă 40-QFN de 5 mm × 5 mm, cât și în format WLCSP (Wafer-Level Chip-Scale Package). Kitul de evaluare ZSSC3286EVK este disponibil acum. Mai multe informații: http://www.renesas.com/ZSSC3286.

Renesas Electronics Corporation

S-ar putea să vă placă și

Adaugă un comentariu