u-blox extinde aria de acoperire a serviciului de corecție GNSS PointPerfect prin intermediul formatului de date RTK RTCM

by gabi

u-blox, furnizor global de tehnologii și servicii de vârf în domeniul poziționării și al comunicațiilor wireless, extinde aria de acoperire a serviciului său de corecție GNSS PointPerfect prin adăugarea standardului de format de date RTCM (Radio Technical Commission for Maritime Services), deschizând astfel utilizarea serviciului cu toate receptoarele GNSS și RTK (real time kinematics).

Până în prezent, PointPerfect a furnizat exclusiv date de corecție utilizând formatul de date SPARTN. Proiectată pentru o flexibilitate sporită, includerea RTCM reduce acum barierele de adopție și extinde piața abordabilă a soluțiilor de poziționare de înaltă precizie la scară mai mare. Serviciul de înaltă precizie funcționează perfect cu orice modul receptor GNSS RTK, u-blox sau non u-blox, și chiar cu flote mixte de dispozitive, fără a fi nevoie de expertiză în integrare.

Această extindere a sistemului permite utilizatorilor RTCM să lanseze planuri tarifare unice și flexibile, bazate pe utilizare, ca o alternativă accesibilă la tarifele anuale ridicate și rigide ale furnizorilor convenționali de RTK. Planurile de tip “pay-as-you-go” permit utilizatorilor să plătească doar pentru orele pe care le utilizează. Planurile grupate simplifică optimizarea costurilor prin partajarea orelor de service pe întreaga flotă de dispozitive.

Această extindere a serviciului de corecție GNSS PointPerfect se va adresa unei game mai largi de dispozitive din segmentele care utilizează standardul de date RTCM, cum ar fi mașinile robotizate de tuns iarba, roboții de prestări servicii, UAV-urile și agricultura de precizie.

Extinderea serviciului PointPerfect RTCM oferă precizie la nivel de centimetru în câteva secunde, este simplu de utilizat, rentabil, oferă o acoperire neîntreruptă pe continente, țări și regiuni întregi, plus o disponibilitate de timp – în care sistemul, serviciul sau echipamentul este funcțional și disponibil pentru utilizare, fără întreruperi sau perioade de inactivitate de funcționare – de 99,9% pentru a obține performanțe fiabile.

u‑blox

S-ar putea să vă placă și

Adaugă un comentariu