Noua soluție de la Microchip facilitează crearea de interfețe grafice cu utilizatorul sofisticate, atât în mediul MPLAB® Harmony v3, cât și în Linux®

Suita Microchip Graphics a fost creată pentru a permite portabilitatea fără probleme între familiile de produse și mediile Microchip, cu scopul de a-i ajuta pe proiectanți să reducă semnificativ costurile de dezvoltare și să accelereze timpul de lansare pe piață

by gabi

Proiectanții încorporează interfețe grafice cu utilizatorul, sau GUI, în tot mai multe dispozitive electronice pentru a îmbunătăți experiența utilizatorului prin furnizarea de interacțiuni intuitive și atractive din punct de vedere vizual cu aplicațiile moderne de astăzi. Pentru a-i sprijini pe dezvoltatorii de aplicații embedded în proiectarea acestora, Microchip Technology a lansat Microchip Graphics Suite (MGS), o soluție cuprinzătoare, ușor de învățat, care simplifică procesul de încorporare a GUI-urilor, animațiilor și imaginilor într-un afișaj cu ecran tactil.

Dezvoltarea unei interfețe grafice poate fi un proces complex și îndelungat, care necesită timp și resurse semnificative pentru depanarea și integrarea codului din diverse instrumente. MGS a fost proiectat pentru a se integra ușor cu microcontrolerele (MCU) și microprocesoarele (MPU) Microchip pe 32-biți, suportând, totodată, mai multe platforme de dezvoltare, inclusiv mediile MPLAB® Harmony v3 și Linux® . Această soluție completă pentru construirea unei interfețe GUI are ca scop să-i ajute pe proiectanți să îmbunătățească posibilitățile de reutilizare în cadrul proiectelor și să simplifice complexitatea proiectării.

MGS oferă o serie de instrumente de dezvoltare, inclusiv un simulator pentru prototipare, fără utilizarea de hardware. Prin utilizarea programului MPLAB® Code Configurator (MCC), simulatorul construiește codul C generat de MCC în mod web sau nativ. În modul web, instrumentul creează un fișier HTML care poate rula pe majoritatea browserelor web cu interactivitate tactilă simulată. În modul nativ, simulatorul permite depanarea interfeței grafice pe computerele desktop Windows®. Aceste caracteristici permit demonstrații precise de afișare și funcționalitate, care nu depind de disponibilitatea hardware-ului.

MGS oferă o interfață WYSIWYG intuitivă cu un design modern, care permite utilizatorilor să vadă și să manipuleze direct rezultatul final, reducând erorile și sporind eficiența. Pentru a face interfețele grafice mai accesibile, MGS este versatil și poate suporta o gamă largă de dispozitive cu performanțe diferite. Acestea pot varia de la dispozitive cu resurse limitate, cu cerințe de memorie și de performanță a sistemului semnificativ mai reduse, până la dispozitive de înaltă performanță care suportă ecrane tactile de dimensiunea unei tablete cu redare video de înaltă fidelitate.

Această soluție este optimă pentru dezvoltatorii care doresc performanțe grafice superioare fără upgrade-uri hardware costisitoare. În plus, MGS suportă o gamă largă de display-uri, de la OLED-uri monocrome la TFT-uri color 1080p 16,7M, inclusiv interfețe MIPI® DSI®, LVDS, RGB, SPI și HDMI® , împreună cu ecrane tactile cu gesturi 2D/3D.

Această soluție completă simplifică integrarea unei interfețe grafice de la faza de proiectare până la implementare într-o gamă largă de aplicații. MGS este perfect compatibil cu portofoliul larg de microcontrolere PIC32, microprocesoare SAM și controlere de ecrane tactile maXTouch® al companiei. În plus, Microchip poate furniza alte componente cheie, inclusiv soluții de memorie, de gestionare a energiei și de conectivitate.

Instrumente de dezvoltare

Microchip Graphics Suite este susținută de diverse instrumente de dezvoltare, inclusiv MPLAB Harmony v3, MPLAB Code Configurator și distribuția principală Microchip Linux pentru microcontrolerele și microprocesoarele pe 32-biți.

Disponibilitate

Microchip Graphics Suite este un produs gratuit, disponibil acum pentru download. Pentru mai multe informații și pentru a descărca software-ul, vizitați site-ul web.

Microchip Technology

S-ar putea să vă placă și

Adaugă un comentariu