Modem-uri inteligente SL500 & Portalul de Management SirettaLINK

Combinație ideală pentru aplicații IoT

by gabi

Pe măsură ce IoT industrial se extinde, crește și nevoia de conectare de la distanță cu diferite echipamente. Începerea unui proiect de soluție celulară prezintă riscul de a distrage atenția de la procesul în sine, mai ales dacă dezvoltarea de astfel de soluții nu face parte din activitatea de bază. Pentru a evita perioadele lungi de dezvoltare ale programelor și apoi a verificărilor dacă produsul oferă într-adevăr o conexiune fiabilă, este posibilă utilizarea unei soluții de tip “plug and play” de la Siretta?

Soluția IoT propusă este realizată prin combinația dintre modem-urile inteligente S500 de la Siretta și portalul de management SirettaLINK. Modem-urile SL500 sunt disponibile ca LTE CAT 1LTE (nr. stoc RS 219-8154) și CAT M/NB-IoT (nr. stoc RS 219-8155), fiind ideale pentru majoritatea aplicațiilor IoT industriale. Pentru a implementa funcții avansate, aceste echipamente utilizează un procesor embedded STM32F405 ARM® Cortex® M4.

Modem-urile amintite, împreună cu portalul de management SirettaLINK oferă:

  • O soluție de tip “plug-n-play”
  • Siguranța conectivității pentru comanda de la distanță oferită de o resursă centrală
  • Comunicație cloud
  • Configurarea automată a rețelei active
  • Managementul și controlul online al dispozitivelor
  • Starea conexiunii și raportare grafică în timp real

Modem-ul Siretta RS232, RJ12 2G, 4G Modem Starter Kit, EGPRS: 296 Kbps, LTE M1: 300 Kbps, LTE NB1: 21 Kbps, cu numărul de stoc RS 219-8155, reprezintă un modem de joasă putere LTE Cat M/LTE NB IoT utilizat pentru a crea o conexiune de date într-o rețea celulară LTE, pentru a conecta la server o aplicație comandată de la distanță. Soluția SL500 oferă o poartă serială inteligentă, diferită față de abordările tradiționale de setup și management prin comenzi AT care necesită un nivel ridicat de pricepere pentru implementare corectă. În cazul acestei soluții, setup-ul și managementul sunt obținute prin accesul la portalul de management SirettaLINK bazat pe cloud (https://www.siretta-link.com/). În acest fel, implementarea și managementul de la distanță devin sarcini mai simple, economisind costuri de dezvoltare și accelerând lansarea pe piață a produselor.

Soluția prezentată, dar și numeroase alte produse utile în implementarea de aplicații IoT puteți găsi la adresa ro.rsdelivers.com

Autor: Bogdan Grămescu
Aurocon Compec – https://www.compec.ro

S-ar putea să vă placă și

Adaugă un comentariu