Farnell lansează cea mai recentă inovație de la Raspberry Pi

Echipat cu un microcontroler nou-nouț, cu o memorie flash de două ori mai mare, Raspberry Pi Pico 2 este acum disponibil pentru a fi comandat

by gabi

Farnell oferă clienților posibilitatea de a comanda micul, rapidul și versatilul Raspberry Pi Pico 2.

Această ultimă inovație de la Raspberry Pi păstrează amprenta originală a Pico, beneficiind în același timp de creșterea performanței oferită de noul microcontroler RP2350, proiectat de Raspberry Pi.

În comparație cu predecesorul său, renumitul microcontroler RP2040 lansat în 2021, RP2350 oferă un ceas de sistem de 150 MHz (față de 133 MHz); două nuclee Arm Cortex-M33 (față de două nuclee Arm Cortex-M0+); două nuclee Hazard3 RISC-V; 520 KB SRAM (față de 264 KB); 8 KB de stocare OTP cu tehnologie antifuse pe cip; un model de securitate complet, bazat pe Arm TrustZone pentru Cortex-M; și o eficiență energetică mult îmbunătățită.

Raspberry Pi Pico 2 combină RP2350 cu 4MB de memorie flash integrată (față de 2MB pe Raspberry Pi Pico) pentru stocarea codului și a datelor.

Principalele caracteristici de securitate ale RP2350 includ: OTP pentru configurarea boot-ului și stocarea cheilor; suport în ROM pentru etapa a doua de autentificare a bootloader-ului utilizând o amprentă digitală cu cheie publică în OTP; și infrastructură de sistem pentru Arm TrustZone pentru Cortex-M.

Setul de periferice RP2350 cuprinde: 2 UART-uri; 2 controlere SPI; 2 controlere I2C; 24 de canale PWM; un controler USB 1.1 și PHY cu suport pentru gazdă și dispozitiv; și 12 mașini de stare PIO. O interfață QSPI îmbunătățită oferă un cache dublu pentru o lățime de bandă mai mare și suportă flash și PSRAM, transferuri burst, divizoare de ceas impare și translatarea adresei.

Raspberry Pi Pico 2 poate fi comandat acum de la Farnell pentru regiunea EMEA.

Farnell

S-ar putea să vă placă și

Adaugă un comentariu