Seria de osciloscoape WavePro 7Zi a fost lansată pe piaţă de prestigiosul producător american LeCroy pentru a satisface solicitările clienţilor care lucrează în banda de frecvenţă înaltă (de până la 6GHz) şi care aşteaptă de la echipamentul cu care lucrează viteză mare de procesare şi rezultate fidele.
Linia de osciloscoape digitale WavePro de la LeCroy oferă o lăţime de bandă de până la 6GHz, o rată de eşantionare în timp real de până la 40GS/s, memorie de 128MB pentru analiză (opţiunea L-128). Cu o sensibilitate excepţională a instrumentului, un timp de procesare pentru analiză de 10-100 ori mai rapid, un afişaj extins de înaltă rezoluţie, de 15.3” Widescreen, WXGA, 1280 × 768 pixeli (cu 50% mai mare decât afişajele de 12.4), sensibil la atingere (cu “touch-screen”), impedanţă dublă de intrare de 50Ω şi 1MΩ (built-in), seria WavePro 7Zi reprezintă cea mai versatilă platformă disponibilă de osciloscoape din clasa sa. Alte caracteristici unice sunt capturarea evenimentelor rare TriggerScan™, panoul frontal detaşabil, al doilea afişaj identic integrat (pentru suprafeţe active de afişare) şi transfer extern de date rapid LSIB. Combinaţia de performanţă, viteză, precizie şi posibilităţi oferă inginerilor o analiză mai profundă, o depanare mai rapidă şi o validare mai eficientă.
De ce este osciloscopul WavePro cea mai bună alegere pentru problemele de depanare? Deoarece este cel mai rapid şi mai eficient osciloscop din clasa sa, are capacitatea de a răspunde rapid la variaţia parametrilor de intrare datorită arhitecturii X-SREAM II, capacitate de memorare foarte mare, memorie de analiză de până la 128MB şi cu opţiunea LSIB oferă cel mai bun transfer de date (de până la 500MB/s).
Seria de osciloscoape WavePro excelează în modul în care oferă utilitate de uz general nemaiîntâlnită la un osciloscop de bandă de frecvenţă de până la 6GHz. Toate osciloscoapele WavePro oferă posibilitatea de a selecta intrarea de 50Ω sau de 1MΩ. Modele de 4, respectiv 6GHz (WavePro 740Zi, respectiv 760Zi) conţin ambele tipuri de intrare ProBus şi ProLink, ceea ce înseamnă că se pot cupla şi apoi multiplexa de la panoul frontal sau de la distanţă 8 sonde. Rezultatul – este uşor de conectat o sondă pasivă chiar şi la un osciloscop de 6GHz – nu se mai pierde timp pentru conectarea unui adaptor de intrare de1MΩ, plus orice sondă LeCroy (cum ar fi sondele de curent, de înaltă tensiune sau sondele diferenţiale) deja existentă se poate folosi.
Mai multe triggere izolează mai multe probleme. Mult mai eficient.
O combinaţie puternică între regimul Edge de bandă largă şi 10 Triggere Smart diferite permit izolarea problemei rapid şi concentrarea asupra cauzei.
Unele triggere SMART permit declanşarea pe lăţime de impuls sau caracteristici mai mici de 200ps.
Triggerul de înaltă viteză permite declanşarea până la 3,125Gb/s standard serial de până la 80 biţi lungime. Este disponibilă o serie întreagă de triggere seriale (I2C, SPI, UART, RS-232, AudioBus (I2S, LJ, RJ,TDM), CAN, LIN, FlexRay, MIL-STD-1553) oferind capacitatea de a izola evenimete referitoare la traficul serial periferic. Majoritatea declanşărilor seriale conţin declanşări condiţionale puternice de date pentru a permite includerea sau excluderea unor întregi domenii de valori, ceea ce facilitează înţelegerea despre cum un anumit domeniu de date de trafic interacţionează cu alte semnale.
Declanşările SMART sunt îmbunătăţite cu posibilitatea de secvenţă SMART şi Front într-un aranjament de până la trei declanşări în cascadă pentru a reduce cantitatea de timp necesar pentru depanarea problemelor circuitelor şi magistralelor. De exemplu, un utilizator poate seta Cascada pentru a arma declanşarea când o anumită distorsiune este detectată şi apoi să declanşeze când este îndeplinită o condiţie specificată pentru viteza de creştere, sau să utilizeze viteza de creştere pentru o calificare suplimentară şi apoi să declanşeze un al treilea eveniment Front. Posibilitatea de declanşare la distorsiuni şi lăţimi foarte rapide (200ps), o selecţie de 10 declanşări SMART diferite, declanşare excludere şi posibilitatea de a lega o condiţie de căutare WaveScan™ cu o secvenţă cascadată de declanşare, formează un foarte puternic izolator de evenimente rare.
TriggerScan™
TriggerScan foloseşte posibilitatea de declanşare hardware de mare viteză împreună cu persistenţa afişajului pentru a captura doar semnalele de interes şi a oferi răspunsuri de până la 100 de ori mai rapid decât prin alte metode.
Se foloseşte pentru identificarea evenimetelor ce apar rar într-un circuit.
Angrenează automat căutând în formele de undă achiziţionate normal şi generează o listă cu setări pentru smart triggere pentru depistarea situaţiilor anormale şi încarcă automat setări de triggere din lista generată şi trece prin aceste setări. Imaginile sunt suprapuse pe ecran.
Avantaje
• Pentru evenimente rare şi regim high edge, găseşte anomaliile foarte rapid;
• Nu afişează doar anomalia găsită, formele de undă (chiar şi cele lungi) sunt disponibile pentru procesare;
• Lista de setări TriggerScan poate fi editată manual şi memorată pentru folosirea ei ulterioară;
• Rezultatele TriggerScan sunt forme de undă care se pot prelucra ulterior;
• Formele de undă pot fi folosite cu orice echipament LeCroy pentru a stabili relaţia cauză / efect.
Arhitectura X-Stream II
Spre deosebire de osciloscoapele tradiţionale care procesează forme de undă întregi şi au arhitectură interactivă CPU-cache, LeCroy prin tehnologia proprie, foloseşte segmente de lungimi variabile de formă de undă pentru îmbunătăţirea eficienţei CPU-cache. Procesarea tradiţională are buffere între fiecare procesor, procesul de generare şi primire de date (streaming process) nu are bufere. X-Stream II foloseşte buffere sau procesul de generare şi primire de date (streaming process) sau o combinaţie în funcţie de care este cel mai rapid.
Sistemul foloseşte un procesor Intel Core 2 Quad 2.5GHz, 8GB DDR II RAM, sistem de operare 64 biţi, metoda de procesare utilizează lungimi variabile pentru segmentele formei de undă pentru a permite efectuarea în memoria cache rapidă a CPU-ului a tuturor calculelor cu procesare intensă, îmbunătăţind astfel viteza de calcul şi eficienţa.
Arhitectura X-Stream II nu are restricţii pentru lungimea memoriei de analiză, indiferent de tipul analizei, deoarece lungimea variabilă a segmentului formei de undă poate fi întotdeauna limitată la o dimensiune care să încapă în memoria cache a CPU-ului. Alte osciloscoape cu arhitecturi convenţionale nu pot face acest lucru, având adesea limitări ale memoriei de analiză de 5-20% din lungimea memoriei de achiziţie în cele mai bune condiţii.
Capabilitate de a răspunde foarte rapid la variaţia parametrilor de intrare
Prima dată când veţi folosi un osciloscop WavePro veţi experimenta remarcabila capacitate de a răspunde foarte rapid la variaţia parametrilor de intrare. Este la îndemână în acelaşi timp fie achiziţia şi memorarea de forme de undă foarte lungi cât şi cea mai complexă analiză a formei de undă. Fie că alegeţi să folosiţi panoul frontal, mouse-ul sau navigarea direct pe ecranul osciloscopului, sistemul lucrează la fel. Nu se iroseşte timp în aşteptarea încheierii unei operaţii pentru a începe una nouă. Alte osciloscoape devin foarte lente când se lucrează în memorie cu forme unde lungi.
Transfer de date off-line rapid
Atunci când postprocesarea de date off-line se solicită, opţiunea de interfaţă serială LeCroy de mare viteză LSIB (LeCroy Serial Interface Bus) de 325MB/s oferă posibilitatea transferului de date off-line de până la 100 ori mai rapid decât la orice alt instrument de test (GPIB, Ethernet, USB). Arhitectura construită pe baza standardului PCI-express este dedicată transferului formelor de undă de mare viteză. Distanţa maximă între osciloscop şi computer este de 7 metri.
Opţiunea LSIB include:
• Cablu PCIe × 4
• LSIB Host card pentru PC
• API/Client Software Library
• LSIB Driver
• LSIB card instalat în osciloscop
Analiză spectrală – opţiunea WPZi-SPECTRUM
Opţiunea WPZi-SPECTRUM transformă osciloscopul într-un analizor de spectru pentru analiza detaliată în frecvenţă şi pentru convertirea informaţiilor cu referinţă în timp în analiză statistică parametrială sau în domeniul frecvenţei. Alte funcţionalităţi: Densitate Power Spectrum, Real, Imaginar, Magnitude Squared.
Opţiunea WPZi-DFP2 permite folosirea de filtre finite sau infinite (FIR sau IIR) pentru eliminarea componentelor spectrale nedorite şi pentru a spori capacitatea de examinare a componentelor importante ale formei de undă analizată.
Al doilea afişaj integrat oferă o mai bună înţelegere
Platforma avansată a osciloscoapelor Zi oferă mai multe posibilităţi de intrare, procesare şi analiză decât oricare alt osciloscop disponibil. Afişajul standard de 15.3” oferă o zonă de vizualizare cu 50% mai mare pentru vizualizarea achiziţiilor şi analizei, comparativ cu un afişaj de 12.4”.
Cu ajutorul celui de-al doilea afişaj integrat, zona de vizualizare se triplează. Al doilea afişaj integrat este identic cu cel principal şi este aliniat şi ataşat convenabil deasupra afişajului principal. Grila osciloscopului poate fi divizată de utilizator între cele două afişaje. Achiziţia formelor de undă, trasele matematice sau trasele din memorie (referinţă) pot fi mutate şi vizualizate pe oricare afişaj. Cele două afişaje oferă un spaţiu vertical mai mare de vizualizare, astfel încât anomaliile formelor de undă sunt mai uşor de descoperit. Mai mult, al doilea afişaj oferă o zonă mai mare pentru analiza formelor de undă, astfel încât înţelegerea problemelor complexe poate fi obţinută rapid.
Al doilea afişaj poate fi utilizat de asemenea, mai convenţional, pentru a rula şi vizualiza simultan programe ale unei terţ, cum ar fi MATLAB, sau pentru a vizualiza Ajutorul oferit de instrument (Help) sau reţeaua avansată de procesare LeCroy.
Autor:
ing. Cristina Andrişoi
cristina.andrisoi@arc.ro
ARC BRAŞOV SRL
Str. Fântânii nr. 17
Stupini – Braşov
Tel: 0268-307.905
www.arc.ro
ARC BRAŞOV ESTE REPREZENTANT AUTORIZAT: