MIKROE adaugă procesarea limbajului natural în NECTO Studio 3.0 IDE

by gabi

MikroElektronika (MIKROE) a lansat cea mai recentă versiune a mediului său integrat de dezvoltare (IDE) NECTO™ Studio, care include un motor puternic de inteligență artificială, AI Assistant, capabil să proceseze limbajul natural. O altă caracteristică nouă din cadrul NECTO Studio 3.0 – utilă în special pentru utilizatorii Planet Debug™ – este abilitatea sa de a primi continuu date de la plăci de dezvoltare de la distanță, cum ar fi plăcile Clicks™.

NECTO AI Assistant este un serviciu de ajutor cu întrebări și răspunsuri bazat pe inteligență artificială care conține date din NECTO help, mikroSDK™ help și Click board help, precum și date din fișele tehnice ale microcontrolerului (MCU), cum ar fi informații despre regiștri, tabele și altele. Utilizatorii pot întreba orice în limbaj natural, iar NECTO AI Assistant va oferi o listă de răspunsuri potențiale care corespund cel mai bine întrebării voastre. De asemenea, utilizatorii pot selecta o funcție din managerul de cod sau din bibliotecă și, cu o apăsare a butonului F1, primesc cel mai bun răspuns.

O altă caracteristică nouă și puternică din NECTO Studio 3.0 este un panou de ieșire a aplicației care le permite utilizatorilor să vizualizeze informații legate de depanare și informații de urmărire direct din NECTO Studio. Adevăratul său potențial este dezvăluit atunci când este utilizat în cadrul Planet Debug, unde este acum extrem de convenabil să urmărești logurile (jurnalele) de pe plăcile Click de la distanță. Scrierea informațiilor de depanare sau de urmărire (tracing) în fereastra de ieșire a aplicației din NECTO Studio este acum posibilă. Utilizatorii pot alege acum între UART sau fereastra de ieșire a aplicației drept canal de ieșire pentru jurnalizarea mesajelor dintr-un proiect.

NECTO Studio 3.0 include acum și instrumentul Custom board, care permite utilizatorilor să adauge plăcile lor personalizate în cadrul unei configurații mikroSDK și NECTO Studio. Instrumentul de tip wizard ghidează utilizatorii prin pașii necesari pentru a genera și instala tot codul necesar. Plăcile personalizate pot fi partajate sau chiar făcute publice și incluse în următoarea versiune oficială a mikroSDK.

Alături de aceste completări, mikroSDK a suferit câteva îmbunătățiri. Logger-ul a fost modificat astfel încât să poată folosi atât ieșirea standard a aplicației NECTO Studio, cât și UART. Mult căutatul Arduino Uno Rev3 a fost adăugat și el în NECTO Studio 3.0. Îmbunătățiri și progrese semnificative au fost aduse compilatoarelor pentru PIC32, ARM și dsPIC, ceea ce a dus la îmbunătățirea vitezei de compilare și de linkare cu până la 300% pentru proiectele mari. În sfârșit, MIKROE a îmbunătățit, de asemenea, viteza de programare și de depanare prin Wi-Fi pentru diverse arhitecturi de microcontroler.

MikroElektronika

S-ar putea să vă placă și