Chipcon- conexiuni inteligente

by donpedro

Începând cu aprilie 2005 Comet Electronics este distribuitor autorizat al produselor companiei Chipcon S.A. (www.chipcon.com) pentru Bulgaria, România, Serbia şi Muntenegru. Sediul principal şi centrul de dezvoltare al Chipcon este situat în Oslo, Norvegia. Principala activitate a Chipcon este dezvoltarea şi fabricarea de circuite integrate cu funcţii dedicate în domeniul radio frecvenţă (RF ASIC): emisie-recepţie radio şi emisie radio. Banda ocupată se situează în domeniul 300MHz – 2.4GHz. Chipcon poate oferi din stoc o gamă completă de circuite integrate de radio-frecvenţă pentru o comunicaţie radio rapidă şi fiabilă în banda ISM (Industrial Ætiinţific Medical) fără necesitatea unei licenţe. Produsele Chipcon pot fi găsite în aplicaţii portabile, mobile şi staţionare pentru comunicaţii la mică distanţă şi care necesită consum foarte redus de putere. Bazate pe tehnologia patentată SmartRF, produsele Chipcon oferă cea mai bună relaţie între parametrii importanţi pentru această piaţă: flexibilitate, preţ redus şi grad ridicat de integrare. Cu produsele Chipcon se pot implementa soluţii bazate pe protocoale patentate sau standard, aşa numite “deschise”, precum ZigBee.

La momentul actual Chipcon are 2 emiţătoare şi 8 transmiţătoare – receptoare. În curând vom vedea pe piaţă mai multe circuite noi cu grad şi mai mare de integrare şi preţ mai scăzut – C1150(TX)/CC1100(TX/RX), CC2550(TX)/CC2500(TX/RX). Toate produsele Chipcon respectă standardele de compatibilitate electromagnetică EN300200 (Europa) şi FCC CFR 47, partea 15(USA).
CC400/CC900 reprezintă prima generaţie de circuite integrate în domeniul radiofrecvenţă bazate pe tehnologia SmartRF01; de la CC1000 până la CC1021 sunt bazate pe Smart RF 02, iar CC2400/2420 pe Smart RF 03.
Circuitele integrate RF care acoperă frecvenţele de până la 1GHz folosesc modulaţiile FSK/ASK/GFSK/OOK şi au sensibilitatea de până la -120dBm pentru CC1020. Aceste circuite ingrate RF au comutator integrat pentru antenă sau filtru şi au ieşire pe antenă simplă.

Toate circuitele integrate RF descrise în tabel suportă modul de lucru multicanal şi unele dintre ele au o ieşire specială pentru măsurarea intensităţii semnalului recepţionat (RSSI).
Transmiţătoarele pentru bandă de 2.4 GHz folosesc modulaţie QPSK, şi au sensibilitate de până la -101dBm. CC2400 are ieşire diferenţială pe antenă, iar CC2420 are comutator integrat pentru antenă şi ieşire simplă pe antenă. CC2420 este compatibil cu standardul de comunicaţie 802.15.4 şi este folosit la implementarea nivelelor inferioare ale acestuia. Utilizând resursele limitate ale microcontrolerului pe 8 biţi utilizatorul poate implementa funcţia ZigBee în varianta full (FFD, coordonator, ruter) sau redusă (RFD, dispozitivul final). (Pentru exemple deja funcţionale vă puteţi uita la kitul de dezvoltare PICDEM Z de la Microchip, care include microcontrolerul PIC18LF4620 şi transmiţătorul RF CC2420).

Toată informaţia necesară poate fi descărcată de pe pagina web a firmei Chipcon (www.chipcon.com): tabele comparative, documentaţie şi note tehnice, programe software gratuite pentru PC pentru programarea circuitelor RF (Smart RF studio), exemple de aplicaţii, descrierea tehnică a modului de proiectare a sistemului cu antenă etc. Pentru a scurta timpul de dezvoltare şi a scade costurile proiectării iniţiale, Chipcon oferă de asemenea o gamă largă de kituri de evaluare şi dezvoltare pregătite pentru utilizare imediată. Prezentări şi workshopuri gratuite şi plătite sunt disponibile în toată lumea.

Există o gamă imensă de aplicaţii pentru circuitele integrate RF de la Chipcon: automatizări de birou şi industriale, electronice casnice, echipamente pentru industria auto şi medicină, reţele încastrate pentru acasă.

COMET electronics
office@comet.srl.ro

S-ar putea să vă placă și