MONO CODEC pentru VoIP şi telefonie digitală

by donpedro

San Diego, US şi Edinburgh, UK – 22 noiembrie, 2004 – Wolfson Microelectronics plc a lansat pe piaţă circutul WM8510 mono CODEC special proiectat pentru dispozitivele VoIP şi telefonia digitală. Circuitul WM8510 oferă mari performanţe audio de înaltă calitate la costuri minime. Datorită consumului mic de putere şi densităţii înalte de integrare, dispozitivul WM8510 reduce considerabil costurile de proiectare şi necesitatea utilizării componentelor externe.
Conform institutului Juniper Research, VoIP va obţine peste 12% din piaţa de telefonie până în 2009 urmând să înlocuiască o serie de servicii din cadrul reţelei de telefonie publică PSTN cu o serie de noi servicii convergente adresate utilizatorilor casnici sau întreprinzătorilor privaţi.

Circuitul WM8510 include un driver pentru difuzoare sau căşti, două intrări de microfoane separate (ex. cască şi microfon) şi două ieşiri audio analogice dedicate cu volum controlat. Convertoarele avansate sigma delta sunt utilizate împreună cu filtre digitale şi de interpolare pentru a putea oferi înaltă calitate audio la viteze de eşantionare de la 8 la 48ks/s. Opţiunile privind filtre digitale suplimentare sunt disponibile în calea convertorului ADC pentru a se realiza astfel o funcţie de control automatic al nivelului (ALC) cu poartă de zgomot. O buclă PLL integrată va genera ceasul master de la o referinţă de ceas externă. Ceasul PLL poate fi de asemenea ieşire dacă acesta este cerut în sistem.
WM8510 are o interfaţă audio standard ce suportă transmisii de date audio către şi de la chip. Interfaţa suportă un număr de formate de date audio incluzând i-law şi a-law, PCM, I2S, şi modul DSP şi poate opera în moduri master sau slave.
WM8510 operează alimentat la o tensiune de la 2.5 la 3.6V, iar unitatea centrală digitală -pentru a economisi putere – poate opera la tensiuni de numai 1.62V. Difuzorul şi ieşirile mono utilizează o sursă de tensiune separată de până la 5V care permite, dacă este cazul, creşterea puterii de ieşire. Consumul de putere al diferitelor secţiuni ale chip-ului poate fi redus software printr-o interfaţă de control cu două sau trei fire.

www.wolfsonmicro.com

S-ar putea să vă placă și