GHIDUL PROGRAMATOARELOR ELNEC [II]

by donpedro

Continuăm articolul din numărul precedent despre programatoarele ELNEC cu prezentarea programatorului universal LabProg+.

Programatorul universal LabProg+

Acest programator este destinat lucrului de zi cu zi în laboratoarele de dezvoltare de sisteme electronice precum şi în activitatea de producţie, acolo unde necesarul de programare se limitează la câteva sute de programări / lună.
Principalele caracteristici ale lui LabProg+ sunt:
Programare foarte rapidă;
48 de driveri de pini;
Soclu ZIF-48 cu 25.000 de acţionări garantate; în configuraţia de bază, nu necesită adaptor pentru nici un circuit cu capsulă DIL;
Port paralel pentru comunicaţie cu PC;
Peste 6.700 de circuite în listă;
Garanţie 3 ani.
Lista de circuite programabile (mcu, memorii, pld-uri) conţine peste 6.700 de poziţii şi poate fi consultată la: http://www.elnec.com/sw/lppdev.htm

Viteza de lucru a programatorului LabProg+ de la ELNEC este ilustrată cu câteva exemple în tabelul de mai jos:

Condiţii durata A:
Pentium mmx, 250MHz, ECP/EPP, WIN98.
Condiţii durata B:
Pentium III, 500MHz, ECP/EPP pe bus PCI, WIN98.

LabProg+ se remarcă prin robusteţe şi flexibilitate.
Robusteţea este asigurată prin carcasă metalică, butoane puţine – practic unul singur, conectică de calitate, protecţii la nivelul tuturor intrărilor şi ieşirilor, atât la pinii de la soclul ZIF-48 cât şi la conectorul de comunicaţie cu PC-ul. Calitatea deosebită a acestui programator permite producătorului să acorde 3 ani garanţie, iar reprezentantul ELNEC autorizat în România, firma Alexe Electronice AE s.r.l. acordă în plus service cu răspuns / rezolvare în 24h la orice reclamaţie.
Robusteţea este dată şi de modul complex de operare. LabProg+ poate fi configurat astfel încât să execute în mod automat test de inserţie a circuitului ţintă în soclu, de verificare a contactelor ferme precum şi verificarea octeţilor de semnătură.
Flexibilitatea este dată de arhitectura cu driveri de pini programabili. Practic orice pin poate fi configurat ca intrare, ieşire, OC, OD, etc., cu nivele de tensiune programabile începând de la 1.8V. Această abordare permite producătorului să adauge în pemanenţă noi circuite în listă, circuite din cele nou apărute pe piaţă sau la cererea utilizatorilor. Serviciul Algor de adăugare de noi circuite în lista LabProg+ solicită pe utilizator să completeze un formular, iar specialiştii Elnec rezolvă solicitarea în termen de 1 – 2 săptămâni.
Asistenţa privind serviciul Algor este asigurată gratuit de către Alexe Electronice AE s.r.l.
Programatorul LabProg+ este controlat din PC de un software comun pentru toate programatoarele ELNEC. Acest software are versiune de DOS şi de Windows. Programul este deosebit de uşor de utilizat, permite utilizatorului numeroase opţiuni şi acceptă fişiere sursă pentru programare în toate formatele uzuale. Programul de control poate fi luat (gratuit) de la:
http://www.elnec.com/sw/sw_uk.htm#prog şi poate fi testat în mod demo. Odată ce deţineţi un LabProg+ este recomandat să urmăriţi actualizările programului de control. ELNEC face 1 ÷ 2 actualizări pe lună cu scopul principal de adăugare de noi circuite în listă. Preluarea programului de control de pe situl Elnec este în permanenţă gratuită.
De notat că LabProg+ poate face şi testare de circuite integrate pentru circuite logice şi memorii. De asemenea, se pot genera secvenţe de test definite de utilizator. Această funcţie este utilă pentru testarea circuitelor logice programabile.
Pentru a programa circuite integrate în capsule altele decât DIL sunt necesare adaptoare de capsulă, care se pot comanda separat.

Ing. Cristian Alexe
Alexe Electronice AE s.r.l.
(21) 320.3249
Cristian.Alexe@eae.ro
www.elnec.com
http://www.elnec.com/jetprog.php

S-ar putea să vă placă și