u-blox lansează un modul Bluetooth cu antenă pentru poziționare în aplicații de interior, destinat produselor de uz comercial

by donpedro

u-blox a lansat modulul cu antenă ANT-B10 pentru aplicații Bluetooth pentru determinarea direcției și de poziționare pentru interior. Proiectată pentru integrarea în produse comerciale, placa permite un consum redus de putere, poziționare de înaltă precizie în spații închise și accelerează evaluarea, testarea și comercializarea soluțiilor Bluetooth de direcționare și poziționare.

Poziționarea în aplicațiile de interior utilizează unghiul de sosire (AoA) al unui semnal Bluetooth pentru determinarea direcției, emis de o etichetă mobilă în mai multe puncte de ancorare fixe pentru a calcula locația etichetei în timp real cu o precizie sub un metru. Tehnologia, care beneficiază de ecosistemul vast al Bluetooth și de interoperabilitatea între platforme, câștigă teren datorită costului redus, preciziei ridicate și ușurinței de instalare și întreținere.

Asamblarea unei ancore de poziționare de interior AoA în câteva secunde

ANT-B10 este un modul autonom cu antenă Bluetooth Low Energy pentru determinarea direcției și pentru poziționare în aplicații de interior. Dispozitivul, care include o matrice de antene formată din opt antene patch individuale, este construit în jurul unui modul NINA-B411 Bluetooth 5.1 de la u-blox. După procesarea semnalelor RF – emise de etichetele mobile de urmărire – în procesorul de calcul radio și unghiular al modulului, soluția emite unghiul de sosire calculat fără a necesita procese suplimentare.

Versiunea include, de asemenea, kitul de explorare XPLR-AOA-3. Acesta include o placă de aplicație, care oferă dezvoltatorilor o modalitate rapidă și ușoară pentru a evalua și testa modulul cu antenă ANT-B10, precum și algoritmul de determinare a direcției de la u-blox. Un conector standard de pe placa de aplicație permite instalarea și testarea cu ușurință a plăcilor ANT-B10 și a plăcilor cu antene de la terți. Iar conectarea celor două plăci produce un punct de ancorare pentru poziționare interioară AoA gata de utilizare în câteva secunde.

Gata de utilizare pentru integrarea în produsul final

ANT-B10 și XPLR-AOA-3 completează oferta existentă de poziționare pentru aplicații de interior de la u-blox, care include popularele kituri XPLR-AOA-1 și XPLR-AOA-2. Utilizând u-connectLocate, care rulează pe modulul Bluetooth al ANT-B10, dezvoltatorii de soluții pot executa cu ușurință algoritmii de calcul al unghiului cu ajutorul comenzilor AT. Atunci când sunt combinate, suita de soluții este pregătită pentru integrarea în produsul final.

Cazurile comune de utilizare specifice poziționării și orientării în interior prin Bluetooth includ urmărirea activelor în medii industriale, cum ar fi în depozite, precum și a persoanelor și obiectelor din spitale, medii de vânzare cu amănuntul sau muzee. În plus, sistemele de control al accesului implementate în clădirile conectate pot utiliza detectarea unghiurilor pentru a determina pe care parte a unei uși se află utilizatorii.

Implicat activ în ecosistemul tehnologic

Pentru a determina unghiul de sosire a semnalelor primite pentru determinarea direcției, placa ANT-B10 le procesează concomitent pe toate cele opt antene patch. Deoarece implementarea mai multor trasee RF conectate la mai multe switch-uri RF crește în mod inutil cererea de putere și introduce erori, placa ANT-B10 utilizează un singur switch RF, de top în industrie, de la partenerul u-blox CoreHW, care trece succesiv prin cele opt antene la o scală de timp de o microsecundă.

Plăcile ANT-B10 sunt disponibile imediat – furnizarea de mostre ANT-B10 către clienți a început deja.

u‑blox

S-ar putea să vă placă și