Transceiver IR “low-cost”, compact

by donpedro

Böblingen, Germania, 26 Aprilie – Agilent Technologies Inc. a anunţat lansarea unui transceiver IR compact, “low-cost” ce permite telefonului mobil să funcţioneze ca o telecomandă pentru televizoare, video-recordere, DVD-uri şi alte bunuri casnice. Noul transceiver oferă controlul de la o distanţă de până la şapte metri (aproximativ 23 picioare) fiind compatibil cu software-ul universal pentru controlul de la distanţă produs de Agilent.

Sunt disponibile două versiuni pentru transceiverul HSDL-3005 IR produs de Agilent: vedere frontală (componenta optică se află în partea superioară a capsulei pentru a se realiza transmisia /recepţia IR din faţa sau spatele dispozitivului portabil) şi vedere laterală (circuitele optice se află pe o parte a capsulei pentru ca transmisia/recepţia IR să se realizeze via marginea dispozitivului portabil). Capsula “front view” are dimensiunile 8.0 mm (lungime) x 2.5 mm (înălţime) x 3.0 mm (lăţime), iar versiunea “side-view”: 7.50 mm x 2.80 mm x 3.35 mm.
Circuitul HSDL-3005 are un mod de programare flexibil. Software-ul încorporează profile pentru TV, DVD, VCR, instalaţii de aer condiţionat, CD, audio, LD/VCD (laser disk/video compact disk) şi alte bunuri casnice. Fiecare profil poate controla până la 10 seturi de dispozitive astfel că pot fi stocate 80 de dispozitive-bunuri casnice (8 profile x 10 dispozitive). Fiecare dispozitiv poate avea până la 32 de butoane/funcţii ce pot fi comandate fie de un telefon mobil sau un PDA fie de la o tastatură.
Transceiverul HSDL-3005 IR corespunde standardelor IrDA Physical Layer versiunea 1.4 de mică putere şi operează la o viteză de date SIR de la 9.6 kb/s la 115.2 kb/s. Combinaţia curent de repaus mai mic de 100 microamps şi curent de shutdown de 10 nA (valori tipice) extinde durata de viaţă a bateriei din dispozitivele mobile. Tensiunea de alimentare este cuprinsă în intervalul 2.4 V … 3.6 V. Toate transceiverele – IR Agilent IR corespund IEC 825-Class 1.

www.agilent.com/view/ir

S-ar putea să vă placă și

Adaugă un comentariu