STMicroelectronics anunţă un nou FWH de înaltă densitate şi memorii Flash LPC pentru aplicaţii de memorare cod şi BIOS

by donpedro

Primul FWH şi memorii Flash LPC de 16Mbiţi bazate pe tehnologia de proces revoluţionară, 0,15µm, a ST care satisface specificaţia interfeţei LPC, revizuirea 1.1
ST a extins gama sa largă de FWH (Firmware Hub) şi de memorii Flash LPC (Low Pin Count) cu introducerea dispozitivelor de 16Mbiţi cu densitate mai mare şi cu performanţă mai bună: M50FW016 (2Mbit x8, FWH, Uniform Block) şi M50LPW116 (2Mbit x8, LPC, Boot Block).

ST este prima companie care oferă o gamă completă de memorii Flash pentru BIOS-ul PC-urilor, de la 2Mbiţi la 16Mbiţi. Primele dispozitive de 16Mbiţi sunt, de asemenea, primele de pe piaţă care corespund specificaţiei interfeţei LPC, Revizuirea 1.1, permiţând ca M50FW016 să suporte cicluri de citire/scriere multi-byte a memoriei Firmware, cu M50LPW116 capabil să suporte cicluri de citire/scriere memorie. Datorită operaţiunii de citire multi-byte, rata de transfer poate creşte până la 15,6MBytes pe secundă, mai rapidă decât oricare din interfeţele Flash seriale existente.
Specificaţiile M50FW016 şi ale M50LPW116 au fost definite în cooperare cu proiectanţii de plăci de bază pentru a asigura deplina concordanţă cu cerinţele lor. Aceste dispozitive sunt adecvate pentru aplicaţii cum ar fi PC-uri şi statii de lucru pentru a stoca BIOS-ul sistemului şi video, software sistem de operare /aplicaţie “embedded”, parametrii configuraţiei şi multe altele. În plus, aceste memorii Flash sunt ideale pentru aplicaţii de stocare cod, cum ar fi imprimante, camere digitale fixe, cutii set-top, drivere DVD-RW, având avantajul unei interfeţe seriale rapide.
“Prin introducerea acestor noi dispozitive de 16Mbiţi, înseamnă că ST este prima companie ce oferă un portofoliu complet de memorii Flash pentru aplicaţii computer, pornind de la servere şi notebook-uri high end la calculatoarele personale ieftine. ST este angajată în a fi un leader pe această piaţă şi să sprijine proiectele de procesoare inovatoare”, a afirmat dl. Giuseppe Crisenza, Vicepreşedinte al Memory Product Group din ST. “Datorită lăţimii de bandă mari pe care o ating aceste produse, ele reprezintă, de asemenea, o soluţie rapidă de stocare a codului acelor aplicaţii ce necesită o interfaţă Flash serială”.
Piesele au fost dezvoltate în tehnologia de proces revoluţionară de 0,15µm a ST şi, ambele, pot fi şterse electric la nivel de bloc şi re-programate în sistem, folosind o tensiune de alimentare de 3,0 la 3,6V; o alimentare opţională de 12V Vpp este, de asemenea, furnizată pentru a reduce timpii de programare şi ştergere.
M50FW016 este organizat ca 32 blocuri uniforme fiecare de câte 64KBytes. M50LPW116 are arhitectură bloc asimetric: reţeaua sa de 50 de blocuri este împărţită într-un bloc boot de16KBytes, două blocuri parametru de 8KBytes, un bloc principal de 32KBytes, 30 de blocuri principale de 64KBytes şi 16 de parametrii de câte 4KBytes fiecare.
Timpul de programare pentru ambele dispozitive este de 10µs (tipic), cu opţiunea de a programa simultan patru bytes adiacenţi din zona de memorie, prin comanda “Quadruple Byte Program”. Timpul de ştergere pentru un bloc de 64KByte este de 0,75s (tipic), totuşi este, de asemenea, disponibilă o operaţie de ştergere a chip-ului.
Caracteristicile suplimentare comune pentru memoriile FWH şi LPC de 16Mbiţi sunt: o cale dublă pentru protecţia blocului (primul este hardware, prin pinii de protecţie la scriere şi a doua este software, prin regiştrii de blocare) şi pinii de identificare la intrare, permiţând ca până la 16 dispozitive să fie conectate la acelaşi bus.
Toate funcţionalităţile memoriilor Flash M50FW016 şi M50LPW116 sunt disponibile prin interfeţele FWH şi respectiv LPC. Un protocol opţional A/A Mux (adresă/adresă multiplexată) permite timpi de programare mai rapizi la linia de producţie a clientului.
Produsele sunt disponibile în capsule TSOP40 (10x20mm).
La cerere poate fi, de asemenea, oferită capsula PLCC32.

www.st.com/flash

Adaugă un comentariu