Stabilizator LDO de 1,5A

by donpedro

Microchip prezintă primul LDO de 1,5A din industrie care integrează funcţii de shutdown, de gestionare a energiei, întârziere programabilă a gestionării energiei şi compensarea circuitului de cale, toate acestea pe un singur cip. MCP1727 este un LDO foarte eficient, cu ieşire reglabilă şi consum energetic redus, într-o capsulă mică rezistentă termic (8-pini SOIC sau 3 mm x 3 mm DFN).
Combinaţia dintre un curent mare de ieşire (1,5A) şi o tensiune de ieşire joasă (până la 0,8V) fac ca MCP1727 să fie ideal pentru o varietate mare de aplicaţii de alimentare energetică, inclusiv la alimentarea procesoarelor de înaltă performanţă.
Dispozitivul este caracterizat de o cădere de tensiune de numai 300mV (tipic) la curentul maxim de sarcină, şi un curent de repaus de numai 140µA (tipic). Suplimentar, MCP1727 oferă o caracteristică de shutdown, care poate fi activată şi dezactivată la nivel logic al sistemului. Datorită stabilităţii sistemului (cu un condensator ceramic pe ieşire) pot fi proiectate sisteme mai economice şi mai eficiente.

MCP1727 dispune de asemenea de un pin de ieşire de sens, care poate fi utilizat la compensarea schimbărilor tensiunii de ieşire ca urmare a pierderilor în circuitul de cale, rezultând o stabilizare cu precizie mai mare a tensiunii de ieşire. Ieşirea de gestionare a puterii cu întârziere programabilă, oferă proiectanţilor flexibilitate în planificarea energetică pentru o gamă întreagă de aplicaţii.

microchip technology
www.microchip.com