ST portalul aplicatiilor industriale de iluminat

by donpedro

Eficienţă mare, zgomot mic, timp de viaţă mărit, implementare rapidă în piaţă, costuri optimizate – acestea sunt cele mai importante atu-uri pentru o gamă largă de aplicaţii industriale de iluminat. ST este universal recunoscută ca fiind furnizorul cu cel mai bogat portofoliu privind aplicaţiile de iluminare ce includ: microcontrolere, componente semiconductoare de putere discrete, “Smart Power” şi dedicate. ST furnizează toate dispozitivele necesare variatelor aplicaţii care necesită controlul performant al luminii:
– ST 7 DALI pentru aplicaţii balast DALI;
– Triace, diace şi mcu ST6 sau ST7 pentru reostate;
– Diace şi semiconductoare de putere bipolare pentru alimentare becuri cu halogen;
– Mosfet-uri de putere, ST7 mcu, PFC şi dispozitive dedicate de înaltă tensiune pentru tuburi de neon sau balast CFL
.

STX83003 – STX93003

Noua pereche de tranzistoare bipolare de putere pentru aplicaţii CFL

Dintre toate echipamentele electronice destinate iluminatului disponibile astăzi, tuburile flourescente compacte (CFLCompact Flourescent Lamps) sunt cele mai populare şi răspândite de pe piaţă. Mulţumită consumului redus de energie, simplităţii în proiectare şi costului de producţie redus, tuburile CFL au avut cel mai mare succes de pe piaţă cu o creştere anuală mai mare de 20%.
Pentru a se menţine liderul acestei pieţe, ST propune o nouă soluţie ce implică noi dezvoltări de circuite electronice bazate pe siliciu capabile să simplifice proiectarea şi să micşoreze costurile.

Topologia auto-oscilării
Balastul electronic poate fi schematizat în trei părţi: “punte + filtru”, “convertorul DC/AC” şi bobina cu condensatorul înseriate cu lampa.
Inima” balastului electronic este convertorul DC/AC care, atunci când este folosită soluţia auto-oscilării elimină saturarea miezului transformatorului auxiliar şi pornirea reţelei Pentru a corecta frecvenţa de lucru s-au luat în considerare densitatea maximă de flux a miezului transformatorului şi timpul de stocare al tranzistorului.

Noua pereche de tranzistoare
Convertorul DC/AC asociat lămpii este realizat cu o pereche de tranzistoare bipolare de putere complementare de câştig relativ mare, unic pe piaţă pentru acest tip de aplicaţii. Noile componente sunt: STX83003 and STX93003.

Sunt două tranazistoare NPN / PNP în capsulă TO-92, SOT-32, IPAK sau DPAK şi sunt disponibile în gama de puteri CFL (17W – 21W).

BUL742
Noul transistor bipolar de putere pentru aplicaţii de frecvenţă înaltă

Pentru a răspunde cererilor de pe piaţă, ST şi-a lărgit gama de produse destinate domeniului iluminatului
pentru aplicaţii de balast de înaltă frecvenţă cu tranzistorul de putere BUL742.

Aplicaţia tipică arată că prin utilizarea tranzistorului BUL 742 se reduce numărul de componente cu până la 10.

Caracteristici
– lucru la înaltă tensiune
(Bvces>900V);
– Timp de comutare rapid;
(6mJ / L=2mH) ;
– Încapsulare variată
TO-220, I2PAK (BULB742-1)
D2PAK (BULB742T4)

Mai multe informaţii:
www.st.com
www.stmcu.com
www.vitacom.ro
st@vitacom.ro

Adaugă un comentariu