Senzori SICK pentru sistemele de ambalare şi împachetare

by donpedro

Caracteristicile ambalajului unui produs sunt adesea criterii pentru potenţialii clienţi de a achiziţiona respectivul produs. Astfel, ambalajul devine el însuşi exponentul brandului sub care este comercializat un produs şi nu un simplu mediu de stocare, protecţie şi transport al produsului. Calitatea ambalajului reprezintă însuşi calitatea conţinutului său şi poate constitui cheia vânzării de produse. Cerinţele sistemelor de împachetare/ambalare sunt astfel în mod corespunzător ridicate. Acestea trebuie să asigurea calitatea ambalajului primar, secundar şi final al produsului simultan trebuind să se supună fluxurilor de producţie din ce în ce mai pretenţioase. Astfel, liniile de ambalare/ împachetare a produselor fabricate au nevoie de componente inteligente care să ofere flexibilitatea necesară pentru modificările aduse periodic ambalajelor odată cu creşterea eficienţei procesului de automatizare. Soluţiile de la SICK oferite de Aurocon COMPEC sunt astfel ideale pentru aplicaţiile dvs. din domeniu.

Industria de împachetare/ambalare are nevoie de senzori şi sisteme de detecţie care sunt proiectate pentru sarcini ce se modifică frecvent concomitent cu cererea din ce în ce mai mare de protejare a brandurilor, securitate şi cerinţele legate de documentaţie. De la celulele fotoelectrice cu clasă de protecţie IP69K pentru detecţia sticlei şi până la camere Vision inteligente care să inspecteze permanent poziţia componentelor ambalajului şi sisteme laser pentru controlul roboţilor de încărcare a ambalajelor – sistemele SICK vă îndeplinesc cerinţele în orice mod, simultan cu avantaje în ceea ce priveşte performanţa, integrabilitatea şi nu în ultimul rând flexibilitatea.

Pentru o expunere mai clară a soluţiilor SICK, Aurocon COMPEC propune o segmentare a industriei de împachetare în următoarele stadii/tipuri de ambalare: împachetare primară (lichide şi solide) ce se referă la umplerea şi sigilarea ambalajelor; împachetare secundară ce include aplicaţii de etichetare, branduire a ambalajului şi împachetare finală ce se referă la trasabilitatea ambalajului/produsului finit.

Împachetare primară
Umplerea sticlelor cu lichide
[1] senzorul WL12G detectează PET-urile transparente atât la intrarea în sistemul de alimentare cu lichid cât şi la ieşire; [2] senzorul inductiv IM08 detectează poziţia pe roata de transport pe durata sigilării; [3] WT9-2 asigură umplerea până la nivelul prestabilit a PET-urilor;
[4] WL4-3 detectează prezenţa capacelor; [5] i200 ţine închise uşile de acces pe durata operării maşinii; [6] senzorii capacitivi CM18 detectează nivelul în rezervorul de alimentare cu lichid al PET-urilor.

Împachetarea medicamentelor
[1] WT160 detectează diametrul minim al rolei de blistere; [2] senzorul ultrasonic UM30 monitorizează nivelul minim şi maxim al rezervorului pâlnie cu pastile comprimate; [3] WLL190T asigură prin fibrele optice detecţia prezenţei tabletelor în blistere; [4] camera IVC-2D inspectează calitatea tabletelor fabricate (sparte, deteriorate etc.); [5] senzorul inductiv IM12 monitorizează transportul continuu al foliei de aluminiu; [6] WTB4-3 verifică faptul că blisterele sunt tăiate corect; [7] i10 protejează la accesul neautorizat; [8] WL140 monitorizează umplerea benzii de transport cu blistere.

Împachetare secundară

Maşini de etichetare
[1] senzorul optic WL4-3 detectează borcanele cosmetice pe banda de transport; [2] doi senzori optici WL4-3 pentru a limita alimentarea cu borcane; [3] senzorul laser WL190L pentru detecţia precisă a diametrului minim al rolei de etichete; [4] senzorul optic tip furcă WF pentru verificarea tipăririi corecte a etichetelor; [5] senzorul OCR CVS4 detectează numărul de serie înscris pe etichetă; [6] senzorul laser WL9L verifică înălţimea borcanelor cu capac; [7] scanner de luminescenţă LUT3-8 pentru detecţia prezenţei etichetelor fluorescente de pe borcanele cosmetice.

Maşini de tipărire/etichetare coduri 2D
[1] Senzorul optic WL9-2 asigură un semnal de trigger pentru activarea funcţiei de citire a codurilor de bare; [2] cititorul de coduri 2D ICR840 citeşte codurile imprimate pe ambalaje; dacă este detectat un cod 2D deteriorat, este trimis un semnal de eroare către controllerul maşinii de împachetare;
[3] senzorul CSV4 detectează prezenţa şi conformitatea datei de expirare tipărită pe ambalaj.

Împachetare finală

Roboţi paletizori
[1] Senzorii fotoelectrici WTR monitorizează şi controlează sistemul automat de transport al mărfurilor (funcţii de alimentare singulară sau în bloc); [2] scannerul de securitate S300 cu câmp de protecţie vertical cu senzorii de muting; [3] senzori fotoelectrici WL100 pentru monitorizarea punctelor de distribuţie ale produselor ambalare; [4] senzorul fotoelectric cilindric VL18 opreşte banda de transport dacă o cutie nu este preluată de către robot şi cade de pe bandă; [5] encoderul absolut ATM60 transmite informaţii sistemului de control despre poziţia absolută a robotului; [6] senzorul fotoelectric WT18-3 semnalizează ultimul palet din stivă; [7] WS/WE18-2 protejează la accesul persoanelor în celula robotizată; [8] zăvorul electromecanic de securitate i14 previne accesul în zona periculoasă; [9] comutatorul de securitate E100 pentru permiterea accesului cu scopul mentenanţei; [10] tag RFID dispus pe fiecare palet în parte pentru identificarea ulterioară uşoară.

Distribuitor autorizat SICK:
AUROCON COMPEC srl
www.compec.ro