Sensor Instruments: Rezolvarea aplicațiilor de detecție a luciului

by donpedro

La început, totul părea destul de clar, doar o măsurătoare simplă care putea fi făcută foarte ușor cu senzorii de luciu din seria GLOSS. Conform descrierii aplicației de măsurare a luciului venite de la client, singura întrebare rămânea unghiul vertical de la care trebuia făcută măsurătoarea, 20°, 60° sau 85°.

Însă la compararea rezultatelor genera­te de senzor cu cele vi­zuale, în urma pre­lucrării colilor de oțel inoxidabil, acestea nu erau deloc similare.

Întrebarea era de ce măsurarea reflexiilor suprafeței nu a dat rezultatele așteptate. Din descrierea clientului, clari­tatea imaginii oglindite era o măsură a calității prelucrării colilor de oțel inoxidabil. Aceasta a condus la crearea unui senzor care integrează parțial inoxul ca un element optic în unda de lumină. Prin urmare, colile de oțel inox au reprezentat o oglindă, iar sursa de lumină albă difuză a fost folosită ca obiect de detecție. Din suprafața de oțel inox care reprezenta oglinda, această sursă de lumină a fost mapată pe receptorul senzorului. Prin urmare, o claritate ridicată a suprafeței din oțel inoxi­dabil, rezultă într-un semnal de amplitudine mare pe receptor. Astfel, clientul are un sistem de măsură care poate determina striațiile sau mătuirea suprafețelor.

Senzorul de luciu GLAST-85-30°/30°-DIF-1.0/1.0 are o distanță de operare față de obiect de 85mm.

www.oboyle.ro

S-ar putea să vă placă și