Regulator Sincron “Step-Down” cu MOSFET Bypass integrat creşte viaţa bateriei în telefoanele celulare CDMA

by donpedro

Linear Technology anunţă LTC3403, un regulator sincron foarte eficient la 1,5MHz, cu un MOSFET bypass integrat care poate furniza un curent de ieşire continuu de până la 600mA de la o capsulă tip DFN cu 8 terminale. Folosind o arhitectură mod curent la frecvenţă constantă, LTC3403 funcţionează la un domeniu al tensiunilor de intrare de 2,5V la 5V făcându-l ideal pentru aplicaţiile celulare cu un singur element Li-Ion. Ieşirea poate fi programată dinamic de la 0,3V la 3,5V pentru a optimiza eficienţa ultimei generaţii de amplificatoare de putere CDMA şi WCDMA, crescând astfel viaţa bateriei. La tensiuni de ieşire mai mari de 3,6V, un tranzistor MOSFET bypass, canal P, intern conectează direct VOUT la VBATTERY cu un dropout mai mic de 100mV (la 600mA) minimizând pierderea de putere prin inductor. Frecvenţa sa de comutaţie de 1,5MHz permite utilizarea de condensatoare şi inductoare subţiri şi ieftine, cu înălţimea mai mică de 1mm. Combinaţia dintre componentele externe subţiri şi capsula DFN de 3x3mm face ca LTC3403 să fie optim pentru telefoanele celulare cu spaţiu redus.

Caracteristica de reglare a ieşirii dinamice a LTC3403 îi permite să optimizeze constant cerinţele de alimentare ale amplificatorului de putere în RF, care se modifică continuu în funcţie de proximitatea celei mai apropiate staţii de bază şi modul său de transfer (voce sau date). Tranzistorul MOSFET bypass, canal P, intern îi permite LTC3403 să conecteze PA-ul direct la baterie pentru moduri de transmisie a puterii ridicate care necesită tensiuni peste 3,6V în timp ce se menţine eficienţa maximă. Pe durata transmisiei puterii joase, LTC3403 reglează tensiunea de alimentare a PA la un nivel mai mic pentru a îmbunătăţi eficienţa. Pentru a optimiza eficienţa încărcării uşoare, LTC3403 utilizează o funcţionare Burst Mode® automată permiţând un curent de repaus de numai 20uA(<1uA în shutdown), totuşi un mod selectabil continuu forţat permite, de asemenea, răspuns VOUT rapid la intrarea de control. Mai mult, acest regulator este stabil cu condensatoare ceramice, realizând un riplu foarte scăzut al tensiunii de ieşire. Pentru aplicaţii celulare care necesită capabilitate bypass, curent de ieşire moderat şi înaltă eficienţă de la un factor de formă foarte mic, LTC3403 este o soluţie ideală.
LTC3403 este disponibil din stoc într-o capsulă DFN cu 8 terminale. Preţul de pornire este de 2,10 USD pentru 1.000 bucăţi.

Caracteristici:
MOSFET integrat Bypass pentru VOUT>3.6V;
Curent de ieşire: 600mA;
Înaltă eficienţă: până la 96%;
Ieşire reglabilă dinamic de la 0,3V la 3,5V;
Frecvenţă de comutaţie fixă de 1,5MHz;
Domeniul tensiunii de intrare: 2,5V la 5V;
Stabil cu toate condensatoarele ceramice;
Funcţionare Low Dropout: 100% ciclu de lucru;
Funcţionări selectabile Burst Mode® automat sau continuu forţată;
Curent de repaus foarte scăzut: numai 20uA;
Curent de oprire scăzut <1uA; Capsulă DFN cu 8 terminale (3mm x 3mm x 0.8mm)

http://www.linear.com

Adaugă un comentariu