PRQA lansează QA•C++ V3.2, îmbunătăţind acoperirea C++’11, simplificând adoptarea celor mai bune practici de programare securizată şi multe altele.

by donpedro

QA•C++ 3.2 furnizează o acoperire C++’11 extinsă, aplicarea îmbunătăţită a celor mai bune practici de programare de securitate, gamă crescută de metrici şi o integrare mai simplă cu generatoare de auto-cod.
PRQA | Programming Research, unul dintre liderii globali în analiză statică, anunţă un upgrade major a QA•C++. Versiunea 3.2 este nou lansata versiune a acestei unelte de analiză statică pentru medii C++, ce încorporează noi funcţionalităţi extinse.
QA•C++ este o unealtă indispensabilă pentru creşterea numărului de echipe de dezvoltare ce au trecut la C++’11. Unealta furnizează deja acoperire pentru construcţiile cheie C++’11 precum valori de referinţă rvalue şi şabloane variadice (în programare, variadic templates sunt şabloane ce au un număr variabil de argumente n.trad.). Versiunea 3.2 extinde şi mai mult această acoperire, adăugând valori literale defi­nite de utilizator, operatorul noexcept, şabloane alias, cuvinte cheie constexpr, aliginof şi alignas, moştenirea şi delegarea constructorilor.
Pentru a asigura suport cerinţelor ridicate pentru detecţia problemelor de securitate, QA•C++ include acum un grup pre-configurat ce conţine reguli legate de securitate, oferind un mecanism mai simplu pentru a evalua aderarea unui cod sursă la liniile directoare și cele mai bune practici legate de securitate. O mapare completă a acoperirii PRQA CERT C++ (şi CERT C) este oferită de asemenea acum pe website-ul CERT la www.securecoding.cert.org.
Numărul de metrici produşi de QA•C++ s-a dublat efectiv de la 26 la 53, iar Versiunea 3.2 oferă 29 de funcţii, 16 metrici legate de fişiere şi 8 metrici legate de clase. Multe dintre acestea sunt specificate de HIS (Hersteller Initiative Software), utilizat de industria auto ca bază pentru măsurarea calităţii software-ului. Aceste îmbunătăţiri extind capabilitatea QA•C++ de a furniza măsurarea calităţii codului bazat pe metrici, precum şi aplicarea standardului de programare.
Integrarea QA•C++ cu generatoare automate de cod, inclusiv Rhapsody, a fost în continuare îmbunătăţită, făcând mai simplă diferenţierea între problemele detectate în codurile generate de maşină şi mesajele legate de codul scris de mână, ajutând dezvoltatorii să se concentreze pe inspec­tarea şi repararea acestora din urmă.
Versiunea 3.2 include de asemenea şi alte chestiuni de fineţe, precum iniţializarea datelor în constructori, conversii implicite semnate/nesemnate şi operatori de flux, ce reduc zgomotul şi îmbunătăţesc precizia globală a uneltei.

O serie de clipuri video scurte sunt disponibile, oferind mai multe informații cu privire la noua funcționalitate QA•C ++ la adresa:
www.programmingresearch.com/resources/video-demos

PRQA | PROGRAMMING RESEARCH
www.prqa.com

S-ar putea să vă placă și