PLC-uri uşor de programat atât cu butoanele din dotare, prin combinarea lor, cât şi cu ajutorul software-ului de programare SELPRO a cărei licenţă este liberă ceea ce înseamnă o reducere consistentă a costurilor folosiri acestor PLC-uri.
Seria PLC MM1010 se adresează diverselor automatizări, mici, simple şi care poate înlocui o gamă largă de alte dispozitive din cadrul automatizărilor.
Cu cele maxim 8 intrări digitale şi maxim 2 intrări analogice, aceste PLC-uri dau satisfacţia comprimării instalaţiei de automatizare, şi controlează fluxul tehnologic datorită celor maxim 5 ieşiri digitale pe relee şi o ieşire analogică 0-10V / 4-20mA. Este prevăzută cu comunicaţie RS485 prin MODBUS RTU.
Seria MM3010 este un PLC care poate fi configurat în funcţie de cerintele automatizării.
Uşor de programat cu ajutorul celor 18 micro-butoane, prin combinarea cărora se pot realiza programele necesare punerii în funcţiune a PLC-ului. De asemenea, poate fi programat şi prin intermediul software-ului de programare SELPRO, software care foloseşte librăria LADDER. Cele 3 cartele electronice pot fi înlocuite uşor, cea de-a patra cartelă fiind de bază, ea asigurând comunicaţia, alimentarea PLC-ului, posibilitatea alegerii tipului de comunicaţie RS485/RS232 şi alimentare a unităţilor de extensie. Poate comanda până la 150 intrări prin ataşarea unităţilor slave.
PLC compact MM3030, dotat cu un display de 16 caractere pe 4 linii, este uşor de programat în librăria LADDER.
Pentru unităţile de extensie este dotat cu port special, prevăzut cu baterie pentru alimentarea de back-up a PLC-ului. Poate comanda blocuri de tip timere multifuncţionale, contoare multifuncţionale, ieşire PWM, control PID, ieşire puls, totalizator, histerezis şi scalare.
Modalitatea de mărire a numărului de intrări şi ieşiri este simplu de realizat.
Cu ajutorul cablului de comunicaţie şi alimentare, PLC-urile pot comanda până la 150 intrări şi 150 ieşiri prin intermediul unui adaptor care face transferul de
date de la PLC la unităţile de extensie. Avantajul acestor PLC-uri este că ele, ca unităţi centrale, sunt montate pe uşa panoului de automatizare, iar unităţile slave în
panoul de automatizare astfel că, oricând se poate vizualiza modul de funcţionare al PLC-ului fără a mai deschide uşa panoului de automatizare.
În funcţie de tipul de contact, unităţile de extensie pentru PLC-uri sunt împărţite
în 5 categorii: cu intrări digitale, cu intrări analogice, cu ieşiri pe releu, cu ieşiri pe tranzistoare şi cu ieşiri analogice. Aceste unităţi de extensie impun să i se aloce PLC-ului un număr variat de intrări şi ieşiri şi astfel software-ul să devină mai complet în ceea ce priveşte flexibilitatea de a coordona un proces tehnologic .
Aceste tipuri de PLC-uri se pot conecta online, supravegherea făcându-se de la PC sau intervenţia asupra programelor fiecărui PLC putându-se face de la un singur PC. Înlocuirea unui PLC se realizează uşor fără a afecta celelalte PLC-uri, reţeaua fiind de tip arbore.
O exemplificare a software-ului SELPRO VERSION 3.3 cu licenţă gratuită.
Configurarea PLC-ului este simplă.
Ca şi celelalte programe pentru PLC-uri, SELPRO are şi opţiunea de rulare offline pentru a putea indentifica anomaliile care pot apărea fie la programare, fie la alegerea greşită a simbolurilor.
Contact
O’BOYLE SRL
Piaţa Ştefan Furtună nr. 5, Ap. 9, Timişoara, Jud. Timiş
Tel.: 0256-201346
Fax: 0256-221036
office@oboyle.ro
www.oboyle.ro