Operaţionale CMOS cu intrare bipolară, cu consum redus, alimentate de la 2.3V la 5.5V – MCP616/617/618/619

by donpedro

MCP616, MCP617, MCP618 şi MCP619 sunt amplificatoare operaţionale Micropower, alimentate de la o singură sursă de tensiune de 2.3V.
Dispozitivele MCP616, MCP617, MCP618, şi MCP619 asigură un produs amplificare – bandă de 185 kHz cu un curent de lucru redus, tipic 20mA. În plus, tensiunea de decalaj la intrare este foarte redusă, tipic mai mică de 75mV. Aceste amplificatoare operaţionale folosesc tehnologia CMOS avansată a firmei Microchip pentru a asigura un consum redus şi o tensiune de alimentare scăzută. Intrările sunt cu tranzistoare bipolare PNP, astfel că realizează o viteză de lucru ridicată, iar tensiunea de decalaj este redusă

Dispozitivele sunt complet specificate pentru a lucra în gama de temperaturi ambiante de la -40OC la +85OC, şi funcţionează alimentate la tensiuni de la 2,3V până la 5.5V. Gama de tensiune de intrare de mod comun poate atinge şi nivelul masei, ceea ce face operaţionalele ideale pentru folosirea cu o singură tensiune de alimentare. Amplificatoarele sunt compensate astfel încât să fie stabile chiar şi la câştig unitar. Dispozitivele sunt disponibile în diferite capsule, MSOP, PDIP, SOIC, şi TSSOP, de la străvechiul DIP16 la capsule miniatură subţiri pentru montarea pe suprafaţă. Familia include ca opţiuni un singur amplificator, (MCP616), operaţionale duale (MCP617), şi cvadruple (MCP619). În plus, MCP618 oferă caracteristica de un singur amplificator operaţional, prevăzut cu chip select.
Datorită consumului de curent foarte redus, amplificatoarele sunt ideale pentru aplicaţii alimentate de la baterii sau din bucla de curent (de pe linie). Funcţia de chip-select a modelului MCP618 asigură un consum şi mai redus (apropiat de zero!) atunci când operaţionalul nu este utilizat.
Alte aplicaţii pentru familia MCP includ: controlul proceselor industriale, echipamente portabile, echipamente pentru achiziţia de date, precum şi parate de măsură şi de testare.
Aplicaţii:
– Instrumente alimentate din baterii;
– Joje tensometrice;
– Instrumente medicale;
– Echipamente de test.