Noul Raspberry Pi Compute Module 4 este acum disponibil la Farnell

by donpedro

Farnell, o companie Avnet și distribuitor global de componente, produse și soluții electronice, a lansat astăzi noul Compute Module 4 (CM4) de la Raspberry Pi. CM4 oferă o performanță calcul superioară și dispune de două accesorii interesante: placa Compute Module 4 I/O (CM4IO) și kitul Compute Module 4 Antenna.

CM4 este un Sistem pe Modul (SoM – System on Module) mai rapid și mai puternic decât modelele anterioare, oferind o gamă mai mare de opțiuni de memorie și conectivitate pentru inginerii de proiectare care dezvoltă soluții embedded. Caracteristicile cheie includ un factor de formă mic, o eficiență energetică mai mare, suport PCle și o varietate de interfețe multimedia. Puterea și versatilitatea lui CM4 îl transformă într-o soluție ideală pentru domenii precum inteligența artificială (AI) sau Internetul lucrurilor (IoT) și pentru o gamă largă de aplicații de automatizare de uz casnic și industrial. Produsele Raspberry Pi sunt din ce în ce mai utilizate în proiectarea produselor, iar aproximativ 40-50% din plăcile Raspberry Pi sunt vândute acum clienților industriali și producătorilor de echipamente originale (OEM). Fiind cel mai mare partener de producție al Raspberry Pi, Farnell și-a mărit considerabil stocul cu asemenea produse pentru a asigura disponibilitatea comenzilor de volum mare, astfel încât inginerii proiectanți pot integra cu încredere soluția CM4, precum și alte module de calcul Raspberry Pi, în produse noi.

CM4 se bazează pe computerul pe o singură placă (SBC) Raspberry Pi Model 4B, cu un factor de formă actualizat, care găzduiește noi interfețe precum HDMI dual, PCIe și Gigabit Ethernet, într-o amprentă redusă. Accesul la interfețele procesorului și pinii GPIO este asigurat prin conectori duali de înaltă densitate de 100 pini. Pentru o flexibilitate maximă, CM4 este disponibil cu diferite opțiuni de densitate de memorie eMMC flash și DRAM și cu conectivitate wireless opțională ‘dual-band’. O variantă ‘lite’ este disponibilă fără eMMC, pentru cei care doresc o soluție cost-eficientă.

CM4 – Caracteristici de performanță și conectivitate:

  • Procesor: Broadcom BCM2711 cu patru-nuclee ARM Cortex-A72 pe 64-biți, tactat la 1.5GHz. Acesta oferă performanțe industriale și eficiență energetică.
  • Memorie: de la 1GB la 8GB LPDDR4-3200 SDRAM și până la 32GB memorie Flash eMMC, în funcție de model.
  • Multimedia: suport codec hardware pentru H.265 (decodare până la 4kp60) și H.264 (decodare până la 1080p60 și codificare 1080p30)
  • Conectivitate: modul radio complet certificat; dual-band IEEE 802.11 b/g/n/ac wireless (opțional) și Bluetooth 5.0. Un comutator electronic existent pe placă face selecția între o antenă externă sau antena de pe PCB.

Placa CM4IO a fost creată pentru a simplifica dezvoltarea de noi produse folosind CM4. Este potrivită pentru evaluarea și prototiparea noilor produse, servind drept proiect de referință pentru interfațarea dispozitivelor externe cu CM4 și poate fi, de asemenea, integrată în produsele finale. Placa CM4IO poate fi utilizată cu gama completă de module și caracteristici CM4:

  • Conectivitate Gigabit Ethernet cu suport PoE (necesită Raspberry Pi PoE HAT separat)
  • Două porturi HDMI ‘full-size’
  • Două porturi USB 2 cu un header pentru încă două porturi
  • Un port micro-USB pentru actualizarea CM4 și un soclu card microSD pentru module CM4Lite
  • Un conector PCIe Gen 2 x1

 De asemenea, pentru utilizarea cu variantele CM4 cu modul wireless integrat pe placă, este disponibil, kitul Compute Module Antenna. Acesta include o antenă externă care a fost pre-certificată sau utilizată împreună cu CM4, reducând cerințele suplimentare de conformitate atunci când este necesară o antenă externă în cadrul proiectării. Kitul conține un cablu cu conector U.FL.

Modulul CM4 și accesoriile de la Raspberry Pi, precum placa Compute Module 4 I/O și kitul Compute Module 4 Antenna sunt disponibile la Farnell în EMEA și Newark în America de Nord.

 

 

https://ro.farnell.com

S-ar putea să vă placă și

Adaugă un comentariu