Noua gamă de aliaje de lipit profesionale de la STANNOL

by donpedro

În procesele moderne de fabricație a produselor electronice, precum și în lucrările de reparații profesionale, sunt necesare aliaje de lipit sănătoase, fără plumb. Din păcate, aliajele fără plumb necesită temperaturi de funcționare mai ridicate și sunt mai puțin versatile. În plus, în multe cazuri, fluxurile lor conțin substanțe agresive și corozive care trebuie îndepărtate după procesul de asamblare, ceea ce duce la timpi mai lungi de producție a PCB-urilor (chiar și în cazul sistemelor de fabricație robotizate).

În acest caz, vin în ajutor cei mai importanți producători de aliaje – precum marca germană STANNOL, care este un exemplu semnificativ. Laboratoarele sale dezvoltă aliaje de lipire specializate, precum și fluxuri inovatoare pentru a simplifica și accelera lipirea componentelor electronice. Produsele producătorului sunt dedicate atât linilor de producție automatizate, cât și lucrărilor manuale care se efectuează în service sau în producția de circuite electronice de volum redus (proiecte interne, articole personalizate etc.). Soluțiile STANNOL reprezintă o ofertă de aliaje de lipit moderne, sigure pentru sănătate și ușor de utilizat.

Noi aliaje de lipit STANNOL în catalogul TME

Mai jos este o prezentare generală a noilor aliaje care au intrat în catalogul TME. Acestea sunt produse specializate, dezvoltate pentru a răspunde nevoilor diverselor procese de producție. Includ agenți de lipire pentru aluminiu, obiecte cu suprafețe puternic oxidate, precum și aliaje pentru lucrul la temperaturi relativ scăzute. Majoritatea articolelor prezentate conțin fluxuri care lasă depuneri reziduale, necorozive și sunt clasificate ca articole No Clean.

Un aliaj de lipit creat pentru îmbinarea elementelor din aluminiu.

Seria ALU1

Aliajul de lipire ALU1 este creat pentru îmbinarea componentelor din aluminiu. Datorită conținutului ridicat de staniu (cu adaos de cupru) și a conținutului ridicat de flux (3,5%), SW26 permite sudarea la temperaturi de la 350°C la 400°C. Pentru rezultate optime, obiectele care urmează să fie îmbinate trebuie încălzite la 250°C. În pofida proprietăților sale neobișnuite, lasă urme de depuneri și se califică drept un produs No-Clean. Producătorul subliniază faptul că, atunci când este vorba de lucrul cu componente de dimensiuni mari (cum ar fi țevile/profilele din aluminiu), un aparat de lipit sau o stație de lipit nu sunt instrumente optime. Echipamentele de inducție sau torțele de precizie sunt o alegere mai bună pentru astfel de sarcini. Aliajul de lipit ALU1 este disponibil în bobine de 250 g sub formă de sârmă cu diametrul de 1 mm și 2 mm.

Seria HF3

Seria HF32 a fost dezvoltată pentru a respecta standardele internaționale stricte.

Aliajul este produs în conformitate cu standarde stricte (inclusiv DIN EN 29454) și este clasificat ca ROL0 în conformitate cu IEC 61190-1-3 (0% conținut de halogenuri, activitate de flux scăzută bazată pe acizi organici). Se caracterizează prin degajarea unei cantități mici de vapori în timpul procesului de lipire. Produsele din această serie lasă un reziduu uscat și dur, fără proprietăți corozive (poate fi îndepărtat opțional din motive vizuale sau electromecanice). Producătorul recomandă aliajele HF3 atât pentru lipirea manuală, cât și pentru cea mecanică, folosind alimentatoare automate – atât în producție, cât și în timpul lucrărilor de reparații și de îmbunătățire a conexiunilor existente (resoldering) de asemenea cu componente montate pe suprafață (SMD). Produsele nu conțin plumb și se prezintă sub formă de fire cu diametre de 1 mm și 1,5 mm.

Seriile Kristall 600 și 611

Seria Kristall sunt aliaje fără plumb, adecvate pentru lipire manuală

Familia de produse Kristall constituie o categorie emblematică a soluțiilor STANNOL. Kristall 600 este un aliaj dedicat în principal lucrărilor de reparații tradiționale, manual, care permite îmbinarea elementelor din cupru, alamă și componente preizolate. În același timp, este un produs fără halogenuri și fără plumb, al cărui flux se bazează pe rășini sintetice (fără colofoniu). Avantajul său este o bună umectabilitate (tensiune superficială scăzută a aliajului) obținută la temperaturi de peste 280°C. Cele mai bune rezultate de lipire se obțin în intervalul de temperatură de 340°C până la 360°C. Kristall este produs bazat pe ingrediente care îndeplinesc standardele FAIRTIN stabilite de STANNOL și anume provenind din surse ecologice, furnizate de companii care garantează condiții bune de muncă pentru personalul lor.

Aliajele Kristall 611 au caracteristici asemănătoare, dar au fost create pentru a accelera procesele de lipire, răspunzând astfel cerințelor aplicațiilor de producție (mașini). Compoziția lor reduce efectele negative ale fumului de flux asupra sănătății umane (au și un anumit miros). Ambele serii sunt disponibile în bobine de 250 g și 500 g, cu diametre de la 0,5 mm la 1 mm.

Bobină de 500 g adaptată pentru utilizare în producția de circuite de mașini.

Seriile Trilence 2708 și 3505

Aliajele Trilence conțin compuși de halogenură (0,5% și 0,7%). Scopul lor este de a face ca seria să fie adecvată pentru utilizarea în majoritatea proceselor de fabricare a mașinilor (folosind vârfuri de lipit, sisteme de inducție sau fascicule laser). Tehnologia FLOWTIN, bazată pe fluxuri de mare activitate și dopaj cu argint în aliaj, i-a permis producătorului să obțină temperaturi de aplicare constant scăzute (în comparație cu lipiturile obișnuite fără plumb) în intervalul 217°C – 227°C. Seria Trilence se caracterizează printr-o excelentă curgere, producând un reziduu transparent doar în punctele de lipire (minimizând scurgerea fluxului). În plus față de diametrele obișnuite ale sârmei (0,5…1 mm), aliajul este disponibil și cu diametrul de 1,2 mm – în principal în bobine de 500 g.

Aliajul WS2413 permite lipirea suprafețelor foarte oxidate.

Seria WS2413

WS2413 este unul dintre cele mai „agresive” aliaje din gama STANNOL. Acestea se bazează pe compuși de halogenuri, fluxuri solubile în apă. Scopul lor este de a facilita lucrul cu componentele a căror suprafață este sau poate fi oxidată. Deși produsele au fost create în primul rând pentru îmbinarea obiectelor din cupru, alamă sau staniu, acestea pot fi utilizate cu succes cu aproape orice metal (cu excepția oțelului inoxidabil și a aluminiului). Formula ECOLOY TC permite realizarea unor îmbinări durabile din punct de vedere mecanic, cu rezistență electrică scăzută la o temperatură de funcționare de 227°C. Din cauza proprietăților corozive ale fluxului utilizat, producătorul recomandă cu insistență curățarea circuitului de depuneri (acestea sunt ușor de îndepărtat, cu ajutorul unei băi de apă).

Aliajele ZV16 lasă un reziduu moale care poate fi îndepărtat mecanic.

Seria ZV16

Seria ZV16 a fost creată pentru o muncă de precizie sănătoasă și eficientă. Acestea sunt sârme de lipit cu diametre cuprinse între 0,5 mm și 1 mm, cu un miez de flux (1,6% din greutate) fără compuși halogenați, care conțin activatori pe bază de acizi organici și rășini modificate chimic (reducând impactul negativ al vaporilor de colofoniu). Reziduurile de la procesul de asamblare sunt ușoare și pot fi îndepărtate cu o perie ESD (perie sigură din punct de vedere electrostatic) – prin urmare, legătura este clasificată ca fiind no-clean. Aceste produse sunt ideale pentru lucrări de precizie cu circuite SMD, repararea și fabricarea de PCB-uri în tehnologia THT și SMT.

Alte produse în oferta STANNOL

Gama STANNOL din catalog include multe produse. Fără excepție, acestea sunt aliaje fără plumb, sub formă de sârmă cu diametre de la 0,3 mm la 2 mm, destinate lipirii moi. Se caracterizează printr-un conținut redus sau inexistent de halogen; majoritatea nu necesită curățare după procesul de instalare (no-clean) și au fost clasificate în conformitate cu standardul european EN 29454. Producătorul oferă aliaje perfect potrivite atât pentru procesele de producție automate, cât și pentru lipirea manuală efectuată ca parte a lucrărilor de service. Majoritatea produselor STANNOL din catalogul TME sunt disponibile direct din depozitele noastre, astfel încât putem garanta cele mai scurte termene de livrare posibile. Vă invităm să consultați oferta la link-ul de mai jos.

Text elaborat de Transfer Multisort Elektronik Sp. z o.o.

S-ar putea să vă placă și

Adaugă un comentariu