Noile soluții Ethernet 10BASE-T1S facilitează proiectarea pentru producătorii OEM în ceea ce privește conectarea dispozitivelor auto

Noua familie de dispozitive LAN8650/1 MAC-PHY conectează microcontrolere ieftine, fără MAC Ethernet încorporat, la o rețea Ethernet 10BASE-T1S.

by gabi

Proiectanții de automobile creează noi arhitecturi zonale în aplicațiile auto cu ajutorul soluțiilor Ethernet 10BASE-T1S. Tehnologia 10BASE-T1S face posibilă conectarea dispozitivelor de viteză redusă la o rețea Ethernet standard, eliminând necesitatea unor sisteme de comunicații dedicate. Extinzându-și portofoliul de soluții Ethernet calificate pentru automobile, Microchip Technology anunță noua familie de dispozitive LAN8650/1 MAC-PHY calificate pentru aplicații auto. Dispozitivele LAN8650 și LAN8651 MAC-PHY includ un controler MAC (Media Access Controller) și o interfață periferică serială (SPI) pentru conectarea dispozitivelor de la periferia rețelelor auto.

Dispozitivele LAN8650/1 cu MAC și SPI încorporate permit proiectanților să conecteze microcontrolere pe 8-, 16- și 32-biți care nu au un MAC Ethernet încorporat la rețelele 10BASE-T1S Single Pair Ethernet (SPE). Acest lucru permite senzorilor și actuatoarelor care interfațează lumea digitală cu cea reală să devină parte a unei arhitecturi “all-Ethernet”. Conectarea chiar și la cele mai simple microcontrolere poate reduce dimensiunea și costul total al unui proiect.

Aceste dispozitive sunt echipate cu suport pentru rețele sensibile din punct de vedere al timpului (Time-Sensitive Networking – TSN), care permite sincronizarea în rețelele Ethernet aflate la mare distanță. Această sincronizare temporală este critică pentru multe aplicații auto, cum ar fi sistemele avansate de asistență pentru șofer (ADAS).

Dispozitivele LAN8650/1 calificate pentru automobile sunt conforme cu standardul AEC-Q100 Grade 1 pentru robustețe sporită în medii dificile, inclusiv o gamă extinsă de temperaturi de operare de la -40ºC la 125ºC. În plus, LAN8650/1 sunt pregătite pentru siguranță funcțională și sunt proiectate pentru utilizarea în aplicații ISO 26262.

Soluțiile Ethernet continuă să ia amploare în industria auto datorită protocoalelor de securitate bine stabilite pentru menținerea securității rețelelor. Aceste sisteme pot fi extinse până la marginea rețelei fără a fi nevoie de modificări ample sau de noi dezvoltări.

Pentru a afla mai multe despre soluțiile SPE de la Microchip, faceți clic aici.

Instrumente de dezvoltare

LAN8650/1 MAC-PHY sunt susținute de un set de instrumente de analiză a rețelelor, de placa de evaluare LAN8651 SPI și de MPLAB® Harmony 3 pentru a vă ajuta în procesul de proiectare.

Prețuri și disponibilitate

LAN8650/1 MAC-PHY sunt disponibile acum pentru a fi achiziționate. Contactați un reprezentant de vânzări Microchip, un distribuitor autorizat la nivel mondial sau accesați site-ul web al serviciilor de achiziții și servicii pentru clienți al Microchip www.microchipDIRECT.com.

Microchip Technology

S-ar putea să vă placă și