Noile plăci cu senzori și BLE extind capabilitățile kit-ului de dezvoltare IoT de la ON Semiconductor

by donpedro

ON Semiconductor a lansat două plăci noi (shield-uri) care extind capabilitățile IoT ale platformei de dezvoltare IDK (IoT Development Kit). Odată cu adăugarea celor două noi shield-uri ce includ tehnologia Bluetooth cu consum redus de putere (BLE) și senzori pasivi inteligenți SPS (Smart Passive Sensors), clienții au acum posibilitatea de a dezvolta aplicații diverse și unice, care să vizeze case/clădiri inteligente, orașe inteligente, automatizări industriale și aplicații mHealth.

Shield-ul BLE este echipat cu recent lansatul SoC radio multiprotocol RSL10, certificat Bluetooth 5. Oferind cel mai scăzut nivel de curent din industrie în modul deep sleep și putere de recepție, RSL10 permite producătorilor să creeze dispozitive IoT cu o durată de viață extinsă a bateriei. Factorul de formă mic al dispozitivului RSL10 oferă soluții ultra-compacte, eficiente din punct de vedere al costurilor, conforme cu cerințele impuse de rețelele de senzori IoT de mică putere. Prin împerecherea shield-ului BLE cu platforma IDK, clienții primesc o gamă extinsă de conectivitate necesară aplicațiilor de detecție și de iluminat, dar și pentru aplicații cu actuatoare sau motoare electrice.

Shield-ul SPS extinde capabilitățile platformei IDK pentru a capta date de la senzorii wireless fără baterii de la ON Semiconductor care măsoară temperatura, umiditatea și presiunea. Senzorii sunt ideali pentru aplicații industriale și alte aplicații în zone greu accesibile, unde întreținerea zero este o necessitate, iar înlocuirea bateriilor este o provocare. Asocierea unui shield SPS la IDK permite prototiparea rapidă a aplicațiilor IoT care necesită detecție fără alimentare de la baterii, conectivitate locală sau pe spații largi și opțiuni de acționare și control.

Pentru mai multe informații accesați pagina Electronica Azi International – ON Semiconductor

ON Semiconductor  |   www.onsemi.com

S-ar putea să vă placă și

Adaugă un comentariu