Murata anunță cel mai mic modul din lume bazat pe LoRa®, cu un consum de curent redus semnificativ

by donpedro

Murata anunță un nou modul bazat pe LoRa® care, la doar 10.0 mm × 8.0 mm × 1.6 mm, este, în acest moment, cel mai mic modul disponibil din lume. Potrivit pentru o gamă largă de aplicații cu volum mare și cerințe stricte precum dimensiuni mici, rază mare de acțiune, durată de viață extinsă a bateriei, securitate și preț competitiv.

Bazat pe circuitul integrat de radio frecvență (RFIC) din a doua generație – Semtech SX1262 – modulul LoRa Type 1SJ (https://wireless.murata.com/type-1sj.html) dispune, de asemenea, de un microcontroler STM32L0 (MCU) de la STMicroelectronics, un switch RF, 192kB de memorie Flash și 20kB de memorie RAM. Memoria extinsă asigură că sunt disponibile resurse suficiente pentru protocoalele de comunicație. Mai mult, capsula în miniatură a modulului găzduiește un oscilator de cristal cu compensare termică (TXCO) și mai multe interfețe de comunicație, inclusiv UART / I2C / SPI / ADC / USB și diverse intrări/ieșiri GPIO.

Proiectat pentru implementare la nivel global, modulul acceptă benzi ISM, de la 868 MHz la 916 MHz, inclusiv cele utilizate în Europa, SUA, India, China și Pacific Rim (n.r.: țările învecinate cu Oceanul Pacific).

Funcționând de la o singură linie de alimentare (până la 3.9 VDC), modulul Type 1SJ încorporează mai multe moduri de putere redusă care îi permit ceasului de timp real (RTC) să opereze la un curent, tipic, de doar 1.3 µA. Acest consum de curent îmbunătățit permite dispozitivelor construite pe baza pe modulului de la Murata să funcționeze ani de zile alimentat de la o singură baterie.

Murata

Pentru mai multe informații vizitați pagina noastră de internet: Electronica Azi International

S-ar putea să vă placă și